Χορτοφαγικό κέικ σοκολάτας με ταχίνι και μούρα (χωρίς μίξερ)
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2021/11/time-icn2.png)
30
Χρόνος Παρασκευής
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2021/11/time-icn2.png)
40'
Χρόνος Ψησίματος
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2021/11/servingsize-icn.png)
8
Μερίδες
![](https://www.lidlfoodacademy.com.cy/pteeseeg/2021/11/dif-icn.png)
*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
- 400γρ. αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο, νώμα
- 60γρ. κακάο κοσκινισμένο, Belbake
- 1 κ.γ σόδα, Belbake
- 1 κ.γ baking powder, Belbake
- 200γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- 40γρ. μέλι, γλυκάνθη
- 1 φακελάκι βανίλια, Belbake
- 2 πρέζες αλάτι
- 400γρ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου, σόγιας, βρόμης), Vemondo
- 100γρ. ταχίνι με κακάο, γλυκάνθη
- 2 κ.γ μηλόξυδο, Deluxe
- 2 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι ή μανταρίνι
Για τη κρέμα σοκολάτας/ ταχίνι
- 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, Belbake
- 400ml κρέμα σόγιας, Vemondo
- 100γρ. ταχίνι με κακάο, γλυκάνθη
- 3 κ.σ μέλι, γλυκάνθη
- 400γρ. μούρα του δάσους, για την γαρνιτούρα/ γέμιση
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε τη φόρμα: Στρώστε με λαδόχαρτο τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 24 εκατοστών με αποσπώμενη βάση.
- Για το κέικ: Σε ένα μίξερ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
- Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στη στρογγυλή φόρμα και απλώστε με ένα κουτάλι.
- Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180ο C για 25΄ ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να είναι ελαφρώς βρεγμένη (το κέικ θα συνεχίσει να ψήνεται).
- Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο και αφήστε τα ακόμη 10΄ μέχρι να κρυώσει.
- Για το τελείωμα: Όταν κρυώσει κόψτε το κέικ σε τρία κομμάτια και γεμίστε τη κάθε στρώση με την κρέμα σοκολάτας και τα μούρα. Γαρνίρετε με κρέμα σοκολάτας και μούρα.
- Για την κρέμα σοκολάτας: Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μπεν μαρί και λιώστε τα. Βάλτε στο ψυγείο την κρέμα για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύρεστη.