Χορτοφαγικό κέικ σοκολάτας με ταχίνι και μούρα (χωρίς μίξερ)

30

Χρόνος Παρασκευής

40'

Χρόνος Ψησίματος

8

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 400γρ. αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο, νώμα
  • 60γρ. κακάο κοσκινισμένο, Belbake
  • 1 κ.γ σόδα, Belbake
  • 1 κ.γ baking powder, Belbake
  • 200γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 40γρ. μέλι, γλυκάνθη
  • 1 φακελάκι βανίλια, Belbake
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 400γρ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου, σόγιας, βρόμης), Vemondo
  • 100γρ. ταχίνι με κακάο, γλυκάνθη
  • 2 κ.γ μηλόξυδο, Deluxe
  • 2 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι ή μανταρίνι

Για τη κρέμα σοκολάτας/ ταχίνι

  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, Belbake
  • 400ml κρέμα σόγιας, Vemondo
  • 100γρ. ταχίνι με κακάο, γλυκάνθη
  • 3 κ.σ μέλι, γλυκάνθη
  • 400γρ. μούρα του δάσους, για την γαρνιτούρα/ γέμιση

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε τη φόρμα: Στρώστε με λαδόχαρτο τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 24 εκατοστών με αποσπώμενη βάση.
  2. Για το κέικ: Σε ένα μίξερ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στη στρογγυλή φόρμα και απλώστε με ένα κουτάλι.
  4. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180ο C για 25΄ ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να είναι ελαφρώς βρεγμένη (το κέικ θα συνεχίσει να ψήνεται).
  5. Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο και αφήστε τα ακόμη 10΄ μέχρι να κρυώσει.
  6. Για το τελείωμα: Όταν κρυώσει κόψτε το κέικ σε τρία κομμάτια και γεμίστε τη κάθε στρώση με την κρέμα σοκολάτας και τα μούρα. Γαρνίρετε με κρέμα σοκολάτας και μούρα.
  7. Για την κρέμα σοκολάτας: Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μπεν μαρί και λιώστε τα. Βάλτε στο ψυγείο την κρέμα για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύρεστη.
X