Χούμους με ρεβίθια και λαχανικά

Υλικά για το χούμους

  • 250γρ. ψημένα ρεβίθια, Terranea
  • 250γρ.ψημένα λαχανικά *(γλυκοπατάτα, κολοκύθα, καρότο ή παντζάρι, αβοκάντο)
  • 50ml νερό
  • 40γρ. ταχίνι, Γλυκάνθη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 2 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • πιπέρι, Kania

 

Λαχανικά:  σέλινο, κουνουπίδι, καρότα, καρδιές μαρουλιού, κουλούμπρα, ρεπανάκια, αγγουράκια

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200˚C.
  2. Πλένουμε τα λαχανικά της επιλογής μας με τη φλούδα τους (γλυκοπατάτα, κολοκύθα, καρότο ή παντζάρι).
  3. Βάζουμε τα λαχανικά σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
  4. Τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 40΄, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  5. Αφού ψηθούν, βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  6. Αν θα χρησιμοποιήσουμε πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αφαιρούμε τη ψημένη πατάτα από τη φλούδα.
  7. Για τα υπόλοιπα λαχανικά, τα τοποθετούμε απευθείας σε ένα επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
  8. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε έναν πουρέ.
  9. Σερβίρουμε σαν άλειμμα για σάντουιτς ή σαν ντιπ με συνοδευτικά λαχανικά.
  • Φυλάμε το χούμους στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα.
TOP