Χούμους με ρεβίθια και λαχανικά

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ψημένα ρεβίθια, Terranea
- 250 γρ. ψημένα λαχανικά *(γλυκοπατάτα, κολοκύθα, καρότο ή παντζάρι, αβοκάντο)
- 50 ml νερό
- 40 γρ. ταχίνι, Γλυκάνθη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ κ.γ. κύμινο
- αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- πιπέρι, Kania
Λαχανικά: σέλινο, κουνουπίδι, καρότα, καρδιές μαρουλιού, κουλούμπρα, ρεπανάκια, αγγουράκια
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200˚C.
- Πλένουμε τα λαχανικά της επιλογής μας με τη φλούδα τους (γλυκοπατάτα, κολοκύθα, καρότο ή παντζάρι).
- Βάζουμε τα λαχανικά σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
- Τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 40΄, ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Αφού ψηθούν, βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
- Αν θα χρησιμοποιήσουμε πατάτες, τις κόβουμε στη μέση καιχρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αφαιρούμε τη ψημένη πατάτα από τη φλούδα.
- Για τα υπόλοιπα λαχανικά, τα τοποθετούμε απευθείας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε έναν πουρέ.
- Σερβίρουμε σαν άλειμμα για σάντουιτς ή σαν ντιπ με συνοδευτικά λαχανικά.
- Φυλάμε το χούμους στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα.