Ψητό τυρί καμαμπέρ με καρύδια, μέλι και μανιτάρια φλαμπέ

Χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Για το ψητό τυρί και τα καρύδια

1 συσκευασία καμαμπέρ (250 γρ.) Chêned’ argent

 

Για τα μανιτάρια

  • 1κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 250γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 2 κ.σ. μπράντι, Majestät
  • 2κ.σ. σχοινόπρασο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. καρύδια ή pecans ανάλατα,χοντροκομμένα ALESTO 
  • Πιπέρι, KANIA                                                                                                                                                                                                          

 

Για τη γαρνιτούρα και το σερβίρισμα

  • Μέλι, MARLENE
  • Φρεσκοψημένη Γαλλική μπακέτα

 

Μέθοδος παρασκευής:
Για τα μανιτάρια

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτετε τα μανιτάρια μαζί με το αλάτι. Σοτάρετε τα κομμένα μανιτάρια για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
  2.  Μόλις ροδίσουν καλά, ανάψτε προσεκτικά με μπράντι και ανακινήστε  το τηγάνι μέχρι να σβήσει η φωτιά.
  3. Προσθέστε το σχοινόπρασο, τα καρύδια και το πιπέρι. Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά.

 

Για το ψητό τυρί
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C. Βγάλτε το περιτύλιγμα από το καμαμπέρ και βάλτε το τυρί επάνω σε ένα λαδόχαρτο και σε               ένα πυρίμαχο σκεύος. Ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσει).
2. Όταν ψηθεί το καμαμπέρ, βγάλτε το από τον φούρνο και τοποθετήστε το προσεκτικά επάνω σε πιάτο σερβιρίσματος.
3. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τα μανιτάρια επάνω στη μισή επιφάνεια του τυριού έτσι ώστε, να μην καλύψετε ολόκληρο το τυρί.                    4. Περιχύστε με μέλι.
5. Σερβίρετε με τη Γαλλική μπακέτα.

 

TOP