Ψωμί Chapati

30'

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

12

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι ολικής, νώμα
  • 250γρ. χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μέθοδος παρασκευής

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέστε το νερό με το αλάτι και ανακατέψτε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι.
  3. Ακολούθως τοποθετήστε την σε έναν πάγκο εργασίας και ζυμώστε για 5 λεπτά με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μαλακή και να μην κολλά στα χέρια.
  4. Χωρίστε και πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες (στο μέγεθος ενός lime/55γρ.).
  5. Ξεκουράστε τη ζύμη για 15 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα κουζίνας.
  6. Παράλληλα λιώστε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα μικρό τηγανάκι.
  7. Στη συνέχεια, πασπαλίστε τον πλάστη με αλεύρι και ανοίξτε τα μπαλάκια ζύμης σε πίτες 15 εκατοστών την κάθε μια.
  8. Ζεστάνετε καλά ένα τηγάνι γκριλ και μετά χαμηλώστε τη φωτιά.
  9. Ξεκινήστε το ψήσιμο τινάζοντας καλά τις πίτες από το περιττό αλεύρι. Ψήστε την κάθε πίτα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
  10. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο λίγο πριν να σερβίρετε.
X