Αγκινάρες αλά πολίτα

20'

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
  • 500γρ. αγκινάρες με αρακά, κρεμμύδι, καρότο και άνηθο, Vegeterra
  • Ζεστό ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο (να σκεπάζει τα υλικά), Kania
  • 1 μέτρια πατάτα καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού
  • Αλάτι, νώμα
  • Πιπέρι, νώμα
  • Ψιλοκομμένο άνηθο
  • Ελαιόλαδο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το μείγμα με τις αγκινάρες.
  2. Αφού σοταριστούν οι αγκινάρες, προσθέστε ζεστό ζωμό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και τις πατάτες. Αλατοπιπερώστε (προσεκτικά με το αλάτι μιας και βάζουμε ζωμό).
  3. Σκεπάστε την κατσαρόλα και ψήστε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να ψηθούν τα υλικά. Εάν χρειαστεί περισσότερος ζωμός προσθέστε στην πορεία.
  4. Αφού ψηθούν οι πατάτες, προσθέστε τον χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι ανακατεμένο με 1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού για να δέσει η σάλτσα.
  5. Σερβίρετε με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο, ελαιόλαδο και λεμόνι.
X