Ανάμεικτη σαλάτα με τυρί «Tête de Moine ”, προσιούτο και γλυκό κάστανο

30'

Χρόνος Παρασκευής

0

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία (200γρ.) ανάμεικτη σαλάτα iceberg με καρότο
  • 100γρ. Tête de Moine, Deluxe ή άλλο κίτρινο τυρί
  • 100γρ. πεκάνς, Alesto
  • 1 πράσινο κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος, με τον αποφλοιωτή
  • ½ μικρή κουλούμπρα, κομμένη σε σπιρτόξυλα
  • 1 καρότο κομμένο σε σπιρτόξυλα
  • 100γρ. ρόδι
  • 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ κομμένο σε μοίρες
  • 8 φέτες προσιούτο, Deluxe
  • 100γρ. κρουτόν ή κριτσίνια, νώμα
  • 8 τεμάχια γλυκό κάστανο, Deluxe

 

Για τη βινεγκρέτ μελιού με ρόδι:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο, Deluxe
  • 2 κ.σ. ξύδι με ρόδι, Deluxe
  • 1 κ.γ. μέλι, νώμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Τοποθετούμε τη σαλάτα σαν ένα στεφάνι σε μια μεγάλη πιατέλα.
  2. Κόβουμε τα λαχανικά σε διάφορα σχήματα.
  3. Τυλίγουμε το προσιούτο σαν τριαντάφυλλο. Εναλλακτικά ψήνουμε τη μισή ποσότητα προσιούτο στον φούρνο για να γίνει πιο τραγανό.
  4. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
  5. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με κρουτόνια, το τυρί, το ρόδι, το γλυκό κάστανο και τα λαχανικά σε σχήματα.
  6. Περιχύνουμε με βινεγκρέτ λίγο πριν σερβίρουμε.
X