Αφράτο Τιραμισού με μασκαρπόνε, κέικ Stracciatella και λικέρ Αμαρέτο πικραμύγδαλο

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για ένα μπολ διαμέτρου 20 εκατοστών

 

  • 500γρ. (2 συσκευασίες) τυρί μασκαρπόνε, Milbona
  • 50γρ. (5 κ.σ.) ζάχαρη άχνη
  • ½ φακελάκι βανίλια, Belbake
  • 15ml (3 κ.σ.) λικέρ αμαρέτο, Armilar ανακατεμένο με 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ, Bellarom
  • 200ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, Milbona
  • 200ml καφέ φίλτρου, Bellarom
  • 400γρ. (1 συσκευασία) κέικ Stracciatella, Confiserie Firenze

 

Για την επικάλυψη

  • 15γρ. (2 κ.σ.) τρίμματα σοκολάτας 80% κακάο, J.D Gross
  • 6 γρ. (1 κ.σ.) άγλυκο κακάο, Belbake

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε τον καφέ φίλτρου και αφήστε να κρυώσει σε ένα βαθύ πιάτο. Επιπλέον κόψτε το κέικ Stracciatella σε φέτες στο πάχος ενός δακτύλου.
  2. Σε ένα μπολ χτυπήστε με ένα σύρμα το τυρί, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το λικέρ ανακατεμένο μαζί με τον καφέ.
  3. Αφού κτυπηθεί καλά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε ακόμα λίγο.
  4. Βουτήξτε τη μισή ποσότητα από τη Stracciatella στον καφέ και τοποθετήστε την πρώτη στρώση.
  5. Ακολούθως απλώστε τη μισή ποσότητα από την κρέμα.
  6. Επαναλάβετε με ακόμα μια στρώση κέικ βουτηγμένα στον καφέ και τελειώστε με μία στρώση κρέμα.
  7. Με ένα πιρούνι δώστε σχήμα στο γλυκό και πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα.
  8. Τοποθετήστε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες.
  9. Τέλος πασπαλίστε με κακάο και σερβίρετε.
X