Γαλακτερό Ινδικό γλυκό «Milk Burfi»

30'

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 50ml γάλα, Milbona
  • 25γρ. βούτυρο αλατισμένο, Milbona
  • 60γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
  • 200γρ. σκόνη γάλακτος, Lupilu
  • 2 κ.γ. ροδόσταγμα
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι

 

Για τη διακόσμηση

  • 100γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα, Fin Carré
  • Ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα
  • Χαλεπιανό (φιστίκι), Alesto

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Στρώστε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο διαστάσεων 15 εκατοστών.
  2. Βράστε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Μόλιςλιώσει η ζάχαρη προσθέστε το γάλα σε σκόνη και τον χυμό λεμόνι.
  4. Με μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης), ανακατέψτε για 6-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρινα έχετε μια πάστα.
  5. Τέλος προσθέστε και το ροδόσταγμα.
  6. Τοποθετήστε σε ταψάκι με λαδόχαρτο και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Εναλλακτικά κάντε το μικρές μπαλίτσες.
  7. Κόψτε το μείγμα σε μικρά κομμάτια ή σερβίρετε τις μπαλίτσες.
  8. Γαρνίρετε με λευκή σοκολάτα, ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα και χαλεπιανό.
X