Γαλλική κρέμα «κλαφουτίς» με εποχιακά φρούτα και κονιάκ

15

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

· 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη (μήκους 14 εκ. και βάθους 3 εκ.)

· Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (1 ½ κ.γ. ζάχαρη για το κάθε σκεύος)

· 500γρ. κεράσια με κουκούτσια (150γρ. για το κάθε σκεύος) ή άλλα εποχιακά φρούτα (μούρα, σύκα, ροδάκινα, δαμάσκηνα, βερίκοκα)

 

Για τον χυλό

· 60γρ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο, Milbona

· 2 μεγάλα (110γρ.) αυγά

· 75γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake

· 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα

· 150γρ. γάλα φρέσκο

· 2 κ.σ. (8γρ.) κονιάκ ή λικέρ αμυγδάλου

· ¼ κ.γ. αλάτι, νώμα

 

Για το τελείωμα

· Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα πριν από το ψήσιμο στον φούρνο

· Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (για το κρύο κλαφουτί)

· Παγωτό βανίλια ή μαστίχα, Gelatelli

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.

3. Αλείψτε τα πυρίμαχα σκεύη με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με τη ζάχαρη.

4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρώς τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη.

5. Τοποθετήστε μέσα και το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

6. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το κονιάκ και το αλάτι.

7. Ρίξτε το μείγμα στα βουτυρωμένα σκεύη και τοποθετήστε τα φρούτα στην επιφάνεια του χυλού.

8. Πασπαλίστε με λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε για 20 λεπτά. Τα κλαφούτις θα φουσκώσουν στο ψήσιμο αλλά μετά θα ξεφουσκώσουν καθώς πέφτει η θερμοκρασία.

9. Σερβίρετε ζεστά ως έχουν ή κρύα με ζάχαρη άχνη και παγωτό.

X