Γιουβέτσι με γαρίδες στον φούρνο

20

Χρόνος Παρασκευής

40'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο | EY
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
  • 200 γρ. κριθαράκι | Combino
  • 250 γρ. καθαρισμένες γαρίδες με σκόρδο, χοντροκομμένες | Ocean Sea
  • 50 ml ούζο
  • 150 ml λευκό ή ροζέ ξηρό κρασί | Cimarosa
  • 1 μεγάλο καρότο, χοντροτριμμένο
  • 2 κ.σ. πολτός ντομάτας | Kania
  • ½ λίτρο ζεστό νερό (ή όσο χρειαστεί)
  • 250 γρ. ντομάτα πασάτα | Freshona
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη ή μέλι
  • 2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι | νώμα
  • Πιπέρι | Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170℃.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι σε μία κατσαρόλα με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Αφού ροδίσει καλά, προσθέστε το κριθαράκι και λαδώστε το καλά, ανακατεύοντάς το.
  4. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1 λεπτό.
  5. Ανάψτε με ούζο και σβήστε με κρασί. Ανακατέψτε μέχρι να ελαττωθεί το κρασί στο μισό.
  6. Προσθέστε το ζεστό νερό, το καρότο, τον πολτό ντομάτας, την ντομάτα πασάτα, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
  7. Αδειάστε το φαγητό μέσα σε μία γάστρα ή σε κάποιο πυρίμαχο σκεύος, με το υγρό να είναι δύο (2) δάχτυλα περίπου πάνω από το κριθαράκι.
  8. Καλύψτε με λαδόχαρτο και ασημόχαρτο και ψήστε στους 170℃ για μισή ώρα.
  9. Αφού ψηθεί, ξεσκεπάστε το φαγητό και σερβίρετε.
X