Γλυκιά πουτίγκα καρότου “Carrot Kheer” χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4-6

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 500ml φρέσκο γάλα, πλήρες,  ΓΑΛΠΟ
  • 3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα
  • 100γρ. (½ φλιτζ.) αμύγδαλα ανάλατα, Alesto
  • 100γρ. (½ φλιτζ.) σταφίδες, Alesto
  • 80γρ. μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 γρ. σαφράν, Deluxe

 

Για τη γαρνιτούρα

  • αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, Alesto
  • αλεσμένη κανέλα, Kania

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε το γάλα, τα καρότα (κομμένα σε ροδέλες), τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Αλέστε καλά μέχρι να έχετε έναν πουρέ.
  2. Σε μέτρια κατσαρόλα προσθέστε το μείγμα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας το μέλι και το σαφράν.
  3. Σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει και να δένει.
  4. Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά, μοιράστε σε μπολάκια και πασπαλίστε με αμύγδαλα την κάθε μερίδα.
  5. Γαρνίρετε με κανέλα και αμύγδαλα
  6. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.
  7. Εναλλακτικά μπορείτε να το σερβίρετε από την αρχή σαν smoothie χωρίς να χρειαστεί να το βράσετε.
X