Γλυκιά πουτίγκα καρότου «Carrot Kheer»

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4-6

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

 

  • 500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες  ΓΑΛΠΟ
  • ½ κ.γ. σαφράν, Deluxe
  • 3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα
  • 100 γρ. (½ φλιτζ.) αμύγδαλα ανάλατα, Alesto
  • 100 γρ. (½ φλιτζ.) σταφίδες, Alesto
  • 50 γρ. ζάχαρη, Belbake

Για τη γαρνιτούρα

  • Αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, Alesto
  • Αλεσμένη κανέλα, Kania

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε το γάλα, το σαφράν τα καρότα (κομμένα σε ροδέλες), τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Αλέστε καλά μέχρι να έχετε έναν πουρέ.
  2. Σε μέτρια κατσαρόλα, προσθέστε το μείγμα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.
  3. Σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει και να δένει.
  4. Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά, μοιράστε σε μπολάκια και πασπαλίστε με αμύγδαλα την κάθε μερίδα.
  5. Γαρνίρετε με κανέλα.
  6. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.
  7. Εναλλακτικά μπορείτε να το σερβίρετε από την αρχή σαν smoothie, χωρίς να χρειαστεί να το βράσετε.
X