Ζυμαρικά αλά Καρμπονάρα (χωρίς κρέμα γάλακτος)

10'

Χρόνος Παρασκευής

40'

Χρόνος Ψησίματος

2

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, φαρφάλες, πένες, ριγκατόνι), Combino
  • 100γρ. προσούτο , ψιλοκομμένο, Dulano
  • 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο, EY
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 50γρ, τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο, Lovilio
  • 2 μέτρια αυγά, νώμα
  • ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • Τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο για το σερβίρισμα

Για τη γαρνιτούρα: μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε ζεστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και ακολούθως προσθέστε το προσούτο.
  3. Σε ένα μπολ χτυπήστε το αυγό, το τυρί, και το πιπέρι.
  4. Σουρώστε τα ζυμαρικά, κρατώντας στην άκρη 100ml βραστό νερό.
  5. Ρίξτε στο τηγάνι τα σουρωμένα ζυμαρικά και σοτάρετε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά με το προσούτο και σκόρδο.
  6. Ακολούθως αφαιρέστε το τηγάνι από την φωτιά.
  7. Στο μπολ που έχετε χτυπήσει το αυγό με τα υπόλοιπα υλικά προσθέστε 50ml ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά.
  8. Περιχύστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε για λίγο. Προσοχή να μην ψηθούν τα αυγά!
  9. Αν η σάλτσα είναι πηκτή προσθέστε και άλλο νερό από τα ζυμαρικά.
  10. Πασπαλίστε με τυρί.
X