Ζυμαρικά αλά Πουτανέσκα (χορτοφαγική)

15

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, φαρφάλες, πένες, ριγκατόνι), Combino
  • 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο, EY
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ νιφάδες καυτερής ή γλυκιάς πιπεριάς (μπούκοβο), Kania
  • 500γρ.ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ ντοματόπαστα, Kania
  • 1 κ.σ σιρόπι σφενδάμου, Vemondo
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 10 μεγάλες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 8 κόκκινα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 6 μεγάλα φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τα ζυμαρικά

  1. Σε 2,5 λίτρα νερό προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και αφήστε το νερό να κοχλάσει (αναλογία ζυμαρικών νερού 1:10). Μόλις κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα σπαγγέτι και ανακατέψτε καλά.
  2. Ψήστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου του πακέτου για να ψηθούν αλ ντέντε (al dente).
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Για τη σάλτσα

  1. Τα υλικά είναι απλά, αλλά θα πρέπει να είναι όλα προετοιμασμένα μπροστά σας.
  2. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τοποθετήστε τον σε ένα μπολάκι.
  3. Ξεπλύνετε τις ελιές και την κάπαρη για να μην βγει το πιάτο πολύ αλμυρό. Ακολούθως, κόψτε τις ελιές στη μέση και τοποθετήστε τις σε ένα μικρό μπολ. Ενώστε τις ελιές με την κάπαρη.
  4. Κόψτε τις ντομάτες, κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετήστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σοτάρετε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να βγουν τα αρώματα του σκόρδου.
  6. Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα το μπούκοβο και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι την ντοματόπαστα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το σιρόπι σφενδάμου, το πιπέρι και ανακατέψτε. Μόλις η σάλτσα βράσει και ψηθούν οι ντομάτες, κλείστε τη φωτιά.
  7. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι τις ελιές, την κάπαρη, τα ντοματίνια, τον βασιλικό και 1 ½ κ.σ. μαϊντανό. Ανακατέψτε ελαφρώς.
  8. Τέλος, στο μεγάλο μπολ που τοποθετήσατε τα ζυμαρικά, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει η σάλτσα παντού.
  9. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά στο πιάτο και πασπαλίστε με επιπλέον μαϊντανό. Αν δεν έχετε προσθέσει το μπούκοβο, τρίψτε πάνω από το πιάτο φρέσκο πιπέρι.
X