Κλασική Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 350γρ. αλεύρι, Χρυσός Μύλος
  • 200γρ. βούτυρο ανάλατο παγωμένο, Milbona
  • 1 κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 50mlνερό κρύο
  • 1 μέτριο αυγό (50γρ)

 

Για τη γέμιση

  • 50γρ βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι (λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 100γρ. bacon σε κύβους, Dulano
  • 4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 50ml λευκό κρασί
  • 200mlγάλα, Milbona ή 200ml κρέμα γάλακτος, Milbona
  • 3 μέτρια αυγά (150γρ)
  • 1 κ.γ μαύρο πιπέρι, Kania
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι (πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τυρί Εmmental, τριμμένο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη ζύμη:

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων κοσκινίστε το αλεύρι. Κόψτε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους.
  2. Στον επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε το βούτυρο και το αλάτι. Αλέστε μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το νερό και το αυγό. Ζυμώστε ξανά.
  4. Ακολούθως, πάρτε τη ζύμη με τα χέρια σας και πλάστε την σε μια μαλακή μπάλα.
  5. Ανοίξτε την, μεταξύ δύο λαδόχαρτων με ένα πλάστη. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί διαστάσεων 25εκ. με λαδόχαρτο. Το χαρτί θα πρέπει να εξέχει από τη φόρμα ένα εκατοστό έτσι ώστε να βγει πιο εύκολα η ζύμη της τάρτας όταν ψηθεί.
  6. Πιέστε τη ζύμη και με τα δάκτυλα σας έτσι ώστε να εφαρμόσει καλά στο ταψί. Ακολούθως, τρυπήστε τη ζύμη με το πιρούνι.
  7. Ψήστε στους 200°C για 25 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει καλά).

 

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίστε στο βούτυρο το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  2. Αφού καραμελώσει ελαφρά προσθέστε το bacon μαζί με τα μανιτάρια. Σοτάρετε μέχρι να μαράνουν τα μανιτάρια.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το μείγμα να καταστηθεί καλά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ κτυπήστε την κρέμα μαζί με το γάλα και τα αυγά.
  5. Αλευρώστε μια επιφάνεια πάγκου και ανοίξτε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλο. Τοποθετήστε τη φόρμα του Kις επάνω στη ζύμη και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε σε κύκλους. Οι κύκλοι θα πρέπει να είναι ελαφρώς πιο μεγάλοι από τη φόρμα.
  6. Τοποθετήστε τη ζύμη επάνω στις βουτυρωμένες φόρμες και πιέστε ελαφρά.
  7. Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και προσθέστε το γάλα, την κρέμα, το πράσινο κρεμμυδάκι και το πιπέρι.
  8. Ακολούθως τοποθετήστε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί.
  9. Ψήστε για 200°C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα.
X