Κολοκυθόσουπα Cappuccino με μήλο και πατάτα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

6

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ. ψίχα κολοκύθας κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή πατάτα ή γλυκοπατάτα, καθαρισμένη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μήλο καθαρισμένο κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 κ.σ βούτυρο ανάλατο λιωμένο, Milbona,
  • 1 ½ λίτρο (ή όσο χρειαστεί) ζωμό λαχανικών, Kania
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa
  • 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1/3 κ.γ. κανέλα, Kania
  • ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

για το γαρνίρισμα:

  • Αφρόγαλα
  • Καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, Alesto
  • Τριμμένα μπαχαρικά, Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Στρώστε 1 επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Κόψτε την κολοκύθα σε μοίρες (σαν πεπόνι). Αφαιρέστε σπόρους και ίνες με μαχαίρι και κόψτε την σε φέτες.
  3. Καθαρίστε την πατάτα, το μήλο και το κρεμμύδι. Κόψτε τα σε φέτες.
  4. Σε ένα μπολ τοποθετήστε την κολοκύθα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατέψτε τα καλά με λιωμένο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και απλώστε τα λαχανικά πάνω στο επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 190°C για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Ενώ ψήνονται τα λαχανικά, πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε μέσα τον ζωμό το κρασί και τα μπαχαρικά.
  7. Αφού ψηθούν τα λαχανικά, προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά, το θυμάρι και τον ζωμό.
  8. Σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύονταςανά διαστήματα.
  9. Σβήστε τη φωτιά. Με ένα μπλέντερ χειρός ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πουρέ. Για να έχετε μια πιο βελουδένια υφή, περνάτε την από σουρωτήρι. Εάν χρειάζεται προσθέστε περισσότερο ζωμό.
  10. Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά ζεστά ποτήρια με τις γαρνιτούρες: αφρόγαλα, καρυδόψιχα ψιλοκομμένη και τριμμένα μπαχαρικά.
X