Κοτόπουλο Εντσιλάδας “enchiladas”

ΥΛΙΚΑ

  • 700γρ. πασάτα ντομάτας, Freshona
  • 100γρ. νερό
  • Σάλτσα Fajita από το κουτί “FAJITAMEALKIT”, El Tequito
  • 2 κ.σ. λάδι φυτικό λάδι, Vita dor
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500γρ. στήθος ή φιλετάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο, κομμένα σε κύβους, Του Χασάπη
  • 1 πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο χωρίς τα σπόρια
  • 1 κ.σ. μεξικάνικα μπαχαρικά από το κουτί “FAJITAMEALKIT”, El Tequito
  • 1 κονσέρβα (420γρ.) κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα, Freshona
  • 100γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα, Freshona
  • 8 μέτριες πίτες τορτίγιας (από το κουτί FAJITAMEALKIT)
  • 250γρ. τυρί μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
  • 250γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο, Milbona

 

Για το σερβίρισμα

  • Σάλτσα guacamole, Snack Day
  • Ξινόκρεμα
  • 1 λάιμ ή λεμόνι κομμένο στα τέσσερα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σάλτσα Fajita (από το πακέτο) μαζί με την πασάτα ντομάτας. Προσθέστε 100ml νερό στο βαζάκι της σάλτσας και ανακινήστε μέχρι να πάρετε όλη τη σάλτσα.
  3. Τοποθετήστε μια στρώση με σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί διαστάσεων 35 επί 30 εκατοστών. Κρατήστε αρκετή σάλτσα για την επικάλυψη στο τέλος.
  4. Ετοιμάστε το κοτόπουλο: Σε μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  5. Προσθέστε τα μεξικάνικα μπαχαρικά, το κοτόπουλο σε κύβους και το πράσινο τσίλι.
  6. Σοτάρετε το μείγμα για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  7. Αφού ψηθεί το κοτόπουλο αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τα φασόλια, το καλαμπόκι και ανακατέψτε.
  8. Συναρμολόγηση: Για να συναρμολογήσετε τις εντσιλάδας, δημιουργήστε μια γραμμή συναρμολόγησης που περιλαμβάνει: τις τορτίγιες, το μείγμα του κοτόπουλου και τα τυριά (μοτσαρέλα και κίτρινο ανακατεμένο μαζί).
  9. Τοποθετήστε μια τορτίγια στον πάγκο εργασίας και βάλτε πάνω το 1/8 από το μείγμα με το κοτόπουλο. Πασπαλίστε με δύο κουταλιές της σούπας τυρί. Τυλίξτε την τορτίγια σε ρολό και βάλτε την στο ταψί με τη σάλτσα ντομάτας. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες επτά τορτίγιες.
  10. Στη συνέχεια, απλώστε ομοιόμορφα την υπόλοιπη σάλτσα μαζί με τη σάλτσα πάνω από τις εντσιλάδας και πασπαλίστε με το τυρί που έμεινε.
  11. Ψήστε χωρίς να τις σκεπάσετε για 20 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  12. Σερβίρετε ζεστές με τις συνοδευτικές γαρνιτούρες.
X