Κριτσίνια ολικής άλεσης με μαύρες ελιές και ρίγανη

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

10

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 100ml ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 100ml κρύο νερό ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι, Eviva
  • 1 κ.σ. ξύδι από κρασί, ΑΡΧΑΪΚΑ 
  • 120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, XΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • 120 γρ. αλεύρι χωριάτικο, XΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • 2 κ.γ. baking powder, Belbake
  • 2 κ.γ. ρίγανη, Kania
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • 2 κ.σ. βρασμένο σουσάμι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C μαζί με το ταψί που θα ψήσουμε τα κριτσίνια.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ελιές, το ελαιόλαδο, το νερό (ή χυμό) και το ξύδι σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα άλλο μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ρίγανη και το πιπέρι.
  4. Ενώνουμε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με τα υγρά υλικά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι υγρή αλλά να μην κολλά στα χέρια.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια των 55 γρ.
  6. Παίρνουμε την κάθε μπαλίτσα, την πλάθουμε σε στενόμακρα κριτσίνια και τα τοποθετούμε επάνω σε λαδόχαρτο (μήκους 17 εκατοστά περίπου).
  7. Αφού τελειώσουμε με όλα τα κριτσίνια, αφαιρούμε το ζεστό ταψί από τον φούρνο και τοποθετούμε πάνω το λαδόχαρτο με τα κριτσίνια.
  8. Τοποθετούμε το σουσάμι σε ένα πιάτο και βάζουμε μέσα τα κριτσίνια για να κολλήσει το σουσάμι.
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά (ανάλογα με το πάχος της ζύμης).
  10. Αφού ψηθούν τα τοποθετούμε επάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα.
X