Μάφιν λεμόνι (χωρίς μίξερ)

15'

Χρόνος Παρασκευής

60'

Χρόνος Ψησίματος

7

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το κέικ

  • 125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
  • ½  κ.γ. baking powder, Belbake
  • 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 μέτριο αυγό, νώμα
  • 50γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 25ml φυτικό λάδι, Vita dor ή βούτυρο λιωμένο
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • ½  κ.σ. μηλόξιδο,  Deluxe
  • ½ κ.σ. ρούμι
  • 1 κ.γ. βανίλια, Belbake
  • ½  κ.γ μαγειρική σόδα, Belbake

 

Για το γλάσο (προαιρετικά)

  • 50γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake ανακατεμένη με  1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι και 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάζουμε 6-8 φόρμες σιλικόνης για μάφιν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Ετοιμάζουμε δυο μπολ με υλικά: Στο ένα μέτριο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  4. Στο άλλο μέτριο μπολ προσθέτουμε τον χυμό, τα αυγά, το φυτικό λάδι, το λεμόνι, το μηλόξιδο, το ρούμι, τη βανίλια και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να αφρίσει η σόδα.
  5. Με γρήγορες κινήσεις ενώνουμε το μπολ με το αλεύρι και τη ζάχαρη μαζί με το μπολ με τα υγρά υλικά.
  6. Με τη βοήθεια δυο κουταλιών σούπας μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 2/3 της φόρμας.
  7. Ψήνουμε στους 175οC για 20-22΄. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκαν τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς τα ψήνουμε για λίγο ακόμη.
  8. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για ακόμη 10΄ μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα σερβίρουμε απευθείας με τη θήκη τους ή τα ξεφορμάρουμε.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε.
  10. Ακολούθως τα περιχύνουμε με το γλάσο.
  11. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.
X