Μικρά κέικ με μπανάνα και αβοκάντο

15'

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

8

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 100γρ. ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, Alesto
  • 1 μεγάλη μπανάνα πολύ ώριμη (200γρ. ζυγισμένη με φλούδα)
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (200γρ. ζυγισμένο με πυρήνα και φλούδα)
  • 50γρ. λιωμένη σοκολάτα (κουβερτούρα), Fin Carre
  • 1 μικρό πορτοκάλι χυμό και 1 κ.γ. ξύσμα
  • 1 ½ κ.γ. σόδα, Belbake
  • ½ κ.γ. κανέλα, Kania
  • 50γρ. κομμάτια σοκολάτας για το τελείωμα, Fin Carre

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε μέσα τους ξηρούς καρπούς και αλέστε τους μέχρι να έχετε μια σκόνη.
  2. Ακολούθως προσθέστε μέσα το καθαρισμένο αβοκάντο και μπανάνα.
  3. Προσθέστε μέσα στον επεξεργαστή τη λιωμένη σοκολάτα, το πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό), τη σόδα και την κανέλα. Ανακατέψτε τα καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Μοιράστε το μείγμα σε 8 ατομικά φορμάκια σιλικόνης γεμίζοντας μέχρι τα ¾ τους. Τέλος τοποθετήστε μέσα ένα κομμάτι σοκολάτας.
  5. Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180°C για 20΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
  6. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα ακόμη 30΄ μέχρι να κρυώσουν.
X