Μους σοκολάτας

10 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής

6 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

2

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 4 μικρά μπολάκια

  • 100γρ. σοκολάτας 84% στερεά κακάο, J.D Gross
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος 30%, Milbona

 

Εξοπλισμός

  • Kατσαρόλα και μπολ για το μπεν μαρί
  • Mίξερ χειρός
  • Mπολ με πάγο και νερό

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάζετε ένα μπολ με πάγο και νερό. Επάνω τοποθετείτε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα.
  2. Ακολούθως, κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε τη σοκολάτα και τη κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
  3. Τοποθετείτε το μπολ με τα υλικά επάνω σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό (μπεν μαρί). Το μπολ δεν θα πρέπει να αγγίζει το ζεστό νερό.
  4. Σε μέτρια φωτιά λιώνετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  5. Αφαιρείτε το μπολ από τη φωτιά και το τοποθετείτε επάνω σε ένα μπολ με πάγο και νερό. Το μπολ θα πρέπει να αγγίζει τον πάγο.
  6. Κτυπάτε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός (με το εργαλείο σύρμα), μέχρι να γίνει μους.
  7. Μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής σακουλάκι τροφίμων και γεμίζετε μικρά μπολάκια.
X