Μπισκότα με μέλι, πορτοκάλι και αμύγδαλο

20'

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

24

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 24 μπισκότα των 20 γραμμαρίων

  • 235γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
  • 70γρ. αμύγδαλα ανάλατα, Alesto
  • 30γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 125γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε μικρά κομμάτια, Milbona
  • 60γρ. μέλι, νώμα
  • ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. αλεσμένη κανέλα, Kania
  • ¼ κ.γ. αλεσμένο γαρίφαλο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. αλάτι, Κυπάρι
  • 1 κ.σ. (5γρ.) κονιάκ, Majestat

 

Στόλισμα

  • 24γρ. αμύγδαλα (24 τεμάχια), Alesto
  • Ρευστό μέλι για το άλειμμα, Γλυκάνθη

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη ζύμη:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170οC και στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Τοποθετήστε το αλεύρι, τα 70γρ. αμύγδαλα και τη ζάχαρη σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε τα καλά.
  3. Ακολούθως τοποθετήστε μέσα στον κάδο όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και ζυμώστε. Το μείγμα θα πρέπει να ξεκολλά από τα χέρια.
  4. Μαζέψτε το μείγμα με τα χέρια και πλάστε σε μικρές μπάλες των 20γρ. Τοποθετήστε τα μπαλάκια επάνω στο λαδόχαρτο αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
  5. Πιέστε τα ελαφρά με τις παλάμες και τοποθετήστε επάνω ένα αμύγδαλο.
  6. Ψήστε στους 170°C για 20 λεπτά.
  7. Αφού ψηθούν αλείψτε τα με μέλι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  8. Αφήστε να κρυώσουν και φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο.
X