Νηστίσιμα μικρά κέικ πορτοκάλι (χωρίς μίξερ)

15

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

6-8

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | Belbake
  • 75 γρ. ζάχαρη | Belbake
  • ½ κ.γ. baking powder | Belbake
  • 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
  • 125 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 40 ml φυτικό λάδι | Vita dor
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ κ.σ. μηλόξιδο | Deluxe
  • ½ κ.σ. μπράντι | Majestät
  • 1 κ.γ. βανίλια | Belbake
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα | Belbake

Για το γλάσο (προαιρετικά)

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη, ανακατεμένη με 5 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε 6-8 φόρμες σιλικόνης για μάφιν. Λαδώστε τες ελαφρά και πασπαλίστε τες με λευκή ζάχαρη.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Ετοιμάστε δύο μέτρια μπολ με υλικά: Στο ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι. Προσθέστε μέσα τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα. Στο άλλο μπολ προσθέστε τον χυμό πορτοκάλι, το φυτικό λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μηλόξιδο, το μπράντι, τη βανίλια και τη μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε με ένα σύρμα, ώστε να αφρίσει η σόδα.
  4. Με γρήγορες κινήσεις, ενώστε το μπολ με το αλεύρι και τη ζάχαρη μαζί με το μπολ με τα υγρά υλικά.
  5. Τοποθετήστε το μείγμα μέσα στα φορμάκια και ψήστε στους 180°C για 20-22 λεπτά.
  6. Αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.
  7. Βγάλτε προσεκτικά τα κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
  8. Περιχύστε με το γλάσο και σερβίρετε.
X