Πέστροφα τυλιγμένη σε πίτα λαβάς

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

“Lavash-Wrapped Trout”, “Ի շ խ ա ն   լ ա վ ա շ ի   մ ե ջ”

  • 2 φιλέτα πέστροφας (500γρ.) (ιδανικά χωρίς κόκκαλο), κομμένα στη μέση, Fresh fish today
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα, Kania
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 4 κ.σ. φρέσκο έστραγκον (tarragon) ή 2 κ.σ αποξηραμένο
  • 4 ψωμιά λαβάς
  • 4 κ.σ (60γρ) βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • Λεμόνι σε μοίρες

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Μαρινάρετε τα φιλέτα σε πάπρικα, αλάτι και εστραγκόν. Ετοιμάστε 4 πίτες λαβάς διαμέτρου 22 εκατοστών (συνταγή 1).
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου (αέρα) μαζί με ένα μεγάλο επίπεδο ταψί.
  3. Τοποθετήστε μια πίτα πάνω σε λαδόχαρτο. Αλείψτε τη με βούτυρο.
  4. Προσθέστε στο κέντρο προς τα κάτω το ψάρι.
  5. Διπλώστε τις δύο άκρες της πίτας δεξιά και αριστερά. Ακολούθως, διπλώστε την κάτω άκρη σκεπάζοντας έτσι τις δύο άκρες που είχατε διπλώσει πριν.
  6. Ρολάρετε προσεκτικά, σφίγγοντας παράλληλα το ψάρι έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα σφικτό ρολό σαν μπουρίτο. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τα βήματα στο σχεδιάγραμμα πιο κάτω.
  7. Επαναλάβετε τη διαδικασία και για τις επόμενες 3 πίτες.
  8. Αλείψτε ξανά με βούτυρο τις πίτες και ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  9. Σερβίρετε με σαλάτα.
X