Πίτα του ψαρά

20

Χρόνος Παρασκευής

50'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τις πατάτες

  • 125 γρ. πουρές πατάτα (φακελάκι) | Harvest Basket
  • 750 γρ. νερό ή γάλα φυτικό | Vemondo
  • 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κάρι σε σκόνη | Kania
  • 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων | Deluxe
  • 1 κ.γ. πιπέρι | Kania

Για τη γέμιση

  • 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια (60 γρ.) μανιτάρια κομμένα φέτες
  • 400 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καλαμάρι κομμένο) | Ocean Sea
  • 375 γρ. μπακαλιάρο κομμένο σε φέτες | Ocean Sea
  • 200 γρ. ανάμεικτα λαχανικά με μπιζέλι κατάψυξης | Vegeterra
  • ¼ φλιτζ. (60 ml) λευκό κρασί | Cimarossa
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
  • 1 κ.γ. πιπέρι | Kania
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. κρύο νερό

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βράστε το νερό (ή το γάλα) μαζί με το κάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.
  2. Αφού κοχλάσει, προσθέστε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να δέσει το μείγμα.
  3. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την εστία.

 

Για τη γέμιση

  1. Ετοιμάστε τα υλικά της συνταγής.
  2. Όταν ετοιμαστούν τα υλικά, πάρτε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε στο βούτυρο τα μανιτάρια και το καρότο. Ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά των μανιταριών.
  3. Προσθέστε μέσα τα θαλασσινά, το ψάρι, το μπιζέλι και το κρασί και σοτάρετε για ακόμα 2 λεπτά.
  4. Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε την κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί το μπιζέλι και τα θαλασσινά.
  5. Αφού ψηθούν τα υλικά, πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
  6. Διαλύστε το καλαμποκάλευρο μαζί με το νερό και προσθέστε το μέσα στο μείγμα του ψαριού. Ψήστε για ακόμα 2 λεπτά (ή μέχρι να δέσει το μείγμα).
  7. Ρίξτε το μείγμα του ψαριού σε ένα πυρίμαχο σκεύος (25 εκ.) και από πάνω απλώστε τον πουρέ πατάτας χρησιμοποιώντας μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  8. Ψήστε για 10 λεπτά στο γκριλ του φούρνου (broiler) ή μέχρι να ροδίσει η πατάτα.
  9. Αφήστε να κρυώσει η πίτα για 10 λεπτά προτού σερβίρετε.
X