Παέγια με θαλασσινά

15'

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 400ml ζεστός ζωμός λαχανικών, Kania
  • 1γρ. σαφράν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη, Kania
  • 125γρ. ρύζι Καρολίνα, TERRANEA
  • 50γρ. λευκό κρασί, Cimarosa
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 150γρ. ντομάτα κονσέρβα (πασάτα ή ψιλοκομμένη), Freshona
  • 400γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καλαμάρι κομμένο), Ocean Sea
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση για τη γαρνιτούρα
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ή φρέσκος κόλιανδρος, για τη γαρνιτούρα
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες, για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε τον ζωμό με το σαφράν: Σε 400ml νερό, προσθέστε έναν κύβο ζωμό λαχανικών μαζί με το σαφράν και βράστε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος του ζωμού.
  2. Στη συνέχεια, σε μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 1 κ.σ.ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε να σοτάρετε.
  4. Μετά από ένα λεπτό προσθέστε την πάπρικα και το ρύζι και ανακατέψτε.
  5. Ακολούθως, βάλτε το κρασί με προσοχή και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί.
  6. Προσθέστε την πιπεριά, τη ντομάτα, τον ζωμό και το σαφράν. Ανακατέψτε ξανά και χαμηλώστε τη φωτιά.
  7. Μαγειρέψτε το ρύζιχωρίς να το ανακατεύετε.
  8. Λίγο πριν απορροφήσειτα υγρά, προσθέστε πάνω στο ρύζι τα θαλασσινά και πιέστε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρώς.
  9. Δυναμώστε τη φωτιά και ψήστε μέχρι το ρύζι να απορροφήσειόλα τα υγρά του.
  10. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σκεπάστε το με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
  11. Πασπαλίστε με τα μυρωδικά, τα ντοματίνια και σερβίρετε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.
X