Παέγια με θαλασσινά

15'

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 400ml ζεστός ζωμός λαχανικών, Kania
  • 1 γρ. σαφράν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη, Kania
  • 125γρ. ρύζι Καρολίνα, νώμα
  • 50γρ. λευκό κρασί, Cimarosa
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 150γρ. ντομάτα κονσέρβα (πασάτα ή ψιλοκομμένη), Freshona
  • 400γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καλαμάρι κομμένο), Ocean Sea
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση για τη γαρνιτούρα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο, για τη γαρνιτούρα
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες, για το σερβίρισμα

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάζουμε τον ζωμό με το σαφράν: Σε 400ml νερό, προσθέτουμε έναν κύβο ζωμό λαχανικών μαζί με το σαφράν και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος του ζωμού.
  2. Στη συνέχεια, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ.ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  4. Μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε την πάπρικα και το ρύζι και ανακατεύουμε.
  5. Ακολούθως, βάζουμε το κρασί με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  6. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη ντομάτα, τον ζωμό και το σαφράν. Ανακατεύουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Μαγειρεύουμε το ρύζιχωρίς να το ανακατεύουμε.
  8. Λίγο πριν απορροφήσειτα υγρά, προσθέτουμε πάνω στο ρύζι τα θαλασσινά και πιέζουμε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρώς.
  9. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσειόλα τα υγρά του.
  10. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
  11. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, τα ντοματίνια και σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.
X