Ρύζι με ντομάτα (“Arroz de tomate”)

15

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 4 άτομα

• 400 ml ζεστός ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλο | Kania

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο | EY

• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

• ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe

• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

• 2 κ.σ. ντοματόπαστα | Freshona

• 125 γρ. ρύζι Καρολίνα | νώμα

• 300 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη (καλύτερα ντοματίνια)

• 2 κ.σ. μαϊντανός, για τη γαρνιτούρα

• 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες, για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1. Ετοιμάζουμε τον ζωμό: Σε 400 ml νερό προσθέτουμε έναν κύβο λαχανικών και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί.

2. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.

3. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάστα ντομάτας και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.

4. Ύστερα από 1 λεπτό προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

5. Ακολούθως προσθέτουμε την ντομάτα και τον ζωμό.

6. Ανακατεύουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

7. Μαγειρεύουμε το ρύζι χωρίς να το ανακατεύουμε. Το αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.

8. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με ένα καθαρό πανί για 5 λεπτά.

9. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε μαζί με κοτόπουλο (συνταγή #2) και κομμένο λεμόνι.

X