Σοπαπίλας “Sopapillas”

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 9 τεμάχια

Για τη ζύμη

· 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για το πασπάλισμα, νώμα

· 20γρ. φυτικό λίπος/ βούτυρο (shortening)

· 1 ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ, Belbake

· πρέζα αλάτι, νώμα

· 1 κ.γ μέλι, νώμα

· 80-90ml ζεστό νερό

· Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα Vita D’or

 

Για το σερβίρισμα

· 100γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake

· ½ κ.σ. αλεσμένη κανέλα, Kania

· Μέλι, νώμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1. Σε ένα μέτριο μπόλ τοποθετήστε το αλεύρι, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

2. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και μετά τρίψτε τη ζύμη με τα δάκτυλα (ρυζιάστε).

3. Προσθέστε το μέλι και το νερό και ζυμώστε. Πλάστε την σαν μπάλα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σκεπασμένη σε ένα μπολ.

4. Ενώ ξεκουράζεται η ζύμη, προσθέστε μείγμα ζάχαρης και κανέλας σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο. Επιπλέον, ετοιμάστε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Αφήστε τα πιάτα κατά μέρος.

5. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, πασπαλίστε τον πάγκο και τον πλάστη με αλεύρι. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα λεπτό ορθογώνιο 24 επί 18 εκ. ( και πάχος 0.5 εκατοστό).

6. Με ένα εργαλείο της πίτσας κόψτε τη ζύμη σε 9 κομμάτια.

7. Παράλληλα, ζεστάνετε σε μια βαριά κατσαρόλα το φυτικό λάδι στους 190°C.

8. Τηγανίστε στο καυτό λάδι, τρία-τρία το πολύ κομμάτια, για να μην κολλάνε μεταξύ τους, μέχρι να φουσκώσουν και να “χρυσίσουν” ελαφρώς.

9. Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα, σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

10. Κυλίστε τη ζύμη μέσα στο μείγμα κανέλας και ζάχαρης.

11. Τοποθετήστε σε πιάτο και περιχύστε με μέλι.

12. Σερβίρετέ τα ζεστά.

X