Τηγανητό ρύζι με αυγό

30'

Χρόνος Παρασκευής

5'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
  • 2 αυγά
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε 8 σφήνες (wedges)
  • 200γρ. λευκό ρύζι μπασμάτι ή τζάσμιν, ψημένο και καλά κρυωμένο, νώμα
  • 80γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια, νώμα
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 2 κ.γ. σησαμέλαιο, Vitasia

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τα 2 αυγά μαζί με το αλατοπίπερο.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα γουόκ ή απλό τηγάνι μέχρι αυτό να καπνίσει ελαφρά. Ρίξτε το αυγό και μαγειρέψτε για λίγο ανακατεύοντας. Βγάλτε το αυγό στην άκρη σ’ ένα πιάτο.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε ελάχιστο λάδι και ζεστάνετε μέχρι να καπνίσει ελαφρά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Ακολούθως, προσθέστε το ρύζι και το μπιζέλι και σοτάρετε για ακόμα 2 λεπτά.
  4. Τέλος, προσθέστε πίσω το ψημένο αυγό, τη σάλτσα σόγιας και το σησαμέλαιο.

 

  Σημείωση: Το ρύζι θα πρέπει να παγώσει μια μέρα πριν ώστε να βγει σπυρωτό και να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα.

X