Υλικά για 6 μπέργκερς των 100γρ.

  • 1 φλιτζ. (200γρ.) αποξηραμένα ρεβίθια, TERRANEA
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (100γρ.), κομμένο στα τέσσερα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο στα τρία
  • 4 κ.σ. φύλλα κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • αλεύρι για το πανάρισμα, Belbake
  • φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, Vita D’or

 

Σάλτσα ταχίνι με γιαούρτι

Υλικά

  • 200γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ταχίνι, Γλυκάνθη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κ.γ.μέλι, Γλυκάνθη
  • 5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • πιπέρι, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να έχετε μία λεία σάλτσα. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο κρύο νερό για να την κάνετε όσο ρευστή θέλετε.

 

Πίτες

Υλικά για 12 πίτες των 54γρ:

  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, Belbake
  • 200γρ. χλιαρό νερό
  • 15γρ. (μια συσκευασία) γάλα εβαπορέ, Milbona
  • 7γρ. (1 φακελάκι ή 2 κ.γ.) μαγιά, Belbake
  • 30γρ. (2 κ.σ.) βούτυρο, Milbona
  • 2 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα και για 3 στη γρήγορη.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ για μισή ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
  3. Ζυγίζουμε την κάθε πίτα σε 54γρ. και κάνουμε μπαλίτσα.
  4. Με έναν πλάστη και σε πάγκο πασπαλισμένο αλεύρι, ανοίγουμε την μπαλίτσα σε 13 εκατοστά πίτα με 2mm πάχος. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόχαρτο ή αντικολλητικά ταψιά.
  5. Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά με υγρασία (τοποθετούμε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό μέσα στον φούρνο μαζί με το ψωμί).

 

Συνοδευτικά/υλικά με τη σειρά που θα τοποθετηθούν στο μπέργκερ

  • σπιτική πίτα
  • κέτσαπ, Kania
  • αγγουράκι τουρσί κομμένο σε 6 φέτες, Freshona
  • μπέργκερ
  • σάλτσα ταχίνι με γιαούρτι
  • ρόκα, Η Κουζίνα μου
  • 1 συσκευασία χαλούμι (200γρ.) κομμένο σε 6 φέτες, ψημένο στο γκριλ, Λιβάδι
  • μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε 6 φέτες

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Φουσκώστε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα. Όταν φουσκώσουν θα έχετε γύρω στα 400γρ. ρεβίθια.
  2. Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αρχίστε με το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, το αλάτι, το κύμινο και το πιπέρι.
  3. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
  4. Όταν ξεκουραστεί το μείγμα, πλάστε το μείγμα σε 6 (έξι) μπέργκερς και τοποθετήστε τα επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο.
  5. Παράλληλα ετοιμάστε ένα πιάτο με αλεύρι όπως και ένα τηγάνι με λάδι για το τηγάνισμα (περίπου ένα δάκτυλο σε βάθος).
  6. Αλευρώστε τα μπέργκερς και τηγανίστε τα από τη μια μεριά μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως τηγανίστε τα και από την άλλη πλευρά.
  7. Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.

 

Συναρμολόγηση: Αλείψτε το ψωμί με κέτσαπ, προσθέστε επάνω το αγγουράκι τουρσί και το μπέργκερ. Πάνω από το μπέργκερ τοποθετήστε τη σάλτσα ταχίνι, μετά τη ρόκα, το χαλούμι και τελευταία τη ντομάτα. Αλείψτε το ψωμί που θα τοποθετήσετε από πάνω με σάλτσα και κλείστε το μπέργκερ. Στερεώστε το ψωμί με μια μεγάλη οδοντογλυφίδα.

X