Φρικασέ με λευκό ψάρι

25

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για το φρικασέ

  • 300 γρ. λευκό ψάρι (μπακαλιάρος, γλώσσα ή πανγκάσιους) | Ocean Sea
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο| ΕΥ
  • 1 μικρό πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο (ή άλλα μανιτάρια) κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο | Deluxe
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών | Kania
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 50 γρ. ρύζι καρολίνα | νώμα
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
  • 6 φύλλα μαρούλι (romaine) καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. ξερή ρίγανη ή θυμάρι | νώμα
  • 1 κ.γ. πιπέρι | Kania
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.σ. ταχίνι ακατέργαστο | γλυκάνθη

Για τη γαρνιτούρα

  • 2 κ.σ. άνηθος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | ΕΥ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μία σανίδα κοπής, χοντροκόψτε το ψάρι. Τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
  2. Ζεστάνετε μία μέτρια κατσαρόλα και ρίξτε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το πράσο και σοτάρετε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ακολούθως προσθέστε το σκόρδο και, μόλις βγάλει τα αρώματά του, προσθέστε και τα μανιτάρια. Σβήστε με μηλόξιδο και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί στο μισό.
  4. Προσθέστε το ψάρι, το νερό και τον ζωμό λαχανικών.
  5. Μόλις βράσει το ζουμί, προσθέστε όσο αλάτι επιθυμείτε, το ρύζι, το καρότο, και ανακατέψτε μία φορά, χαμηλώνοντας παράλληλα τη φωτιά.
  6. Αφού ψηθεί το ρύζι (περίπου 10 λεπτά), προσθέστε το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ρίγανη και το μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε ελαφρώς.
  7. Παράλληλα, σε ένα μπολ βάλτε τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το καλαμποκάλευρο, και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέστε το μείγμα στην κατσαρόλα, ώστε να δέσει το φρικασέ. 

    Για τη γαρνιτούρα: Σερβίρετε τη σούπα σε βαθύ πιάτο και πασπαλίστε με άνηθο ή μαϊντανό και μαύρο πιπέρι. Γαρνίρετε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

X