Φριτάτα με τυρί και καπνιστό σολομό

10'

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μέτρια αυγά
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, Mikado
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 60γρ. τυρί Grana Padano σε νιφάδες, Lovilio
  • 1 χούφτα (περίπου 10) ντοματίνια
  • 4 φέτες καπνιστό σολομό, Ocean Sea

 

Για το σερβίρισμα

  • Στραγγιστό γιαούρτι ή ξινόκρεμα, ΓΑΛΠΟ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20-22 εκατοστών (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο το οποίο κόψαμε και αυτό στρογγυλό.
  1. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  2. Αφού κτυπηθούν καλά τα αυγά προσθέτουμε μέσα στο μείγμα όλα τα υλικά εκτός τα ντοματίνια και τον καπνιστό σολομό. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο και προσθέτουμε πάνω ομοιόμορφα τα ντοματίνια.
  4. Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα μας να  φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  5. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
  6. Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 4 κομμάτια.
  7. Τοποθετούμε πάνω από κάθε κομμάτι μια φέτα καπνιστό σολομό.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

X