Φριτάτα με φέτα και καπνιστή γαλοπούλα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για μια φριτάτα 20 εκ.

  • 6 μέτρια αυγά
  • 4 κ.σ γάλα
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο, ΕΥ
  • Αλάτι Ιμαλαίων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • ½ κ.γ ρίγανη, Mikado
  • 1μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή σε λωρίδες, Αγροικία
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους, Γάλπο
  • 1 χούφτα (περίπου 10) ντοματίνια
  • 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, γαρνιτούρα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20-22 εκατοστών (που μπαίνει στο φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο το οποίο κόψαμε και αυτό στρογγυλό.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  4. Αφού κτυπηθούν καλά τα αυγά προσθέτουμε μέσα στο μείγμα όλα τα υλικά εκτός τα ντοματίνια και την φέτα. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο και προσθέτουμε πάνω ομοιόμορφα τα ντοματίνια και τη φέτα.
  6. Μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα μας φουσκώσει και πάρει χρώμα.
  7. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
  8. Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 4 κομμάτια. Πασπαλίζουμε με βασιλικό.
X