Φριτάτα με φέτα και μανιτάρι

40 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής

20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

 

  • 6 μέτρια βιολογικά αυγά
  • 2 κ.σ. γάλα, Milbona
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
  • ¼ κ.γ. αλάτι (εάν χρειάζεται λόγω φέτας)
  • Πιπέρι, Kania (όσο χρειάζεται)
  • ½ κ.γ. ρίγανη, Mikado
  • 3 λευκά μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους ή σπασμένη με τα χέρια, Γάλπο

Εξοπλισμός:

  • Κουταλάκι τσαγιού και σούπας
  • Ένα μεγάλο πιρούνι
  • Σανίδι κοπής
  • Μαχαίρι κοπής (μεγάλο ή μικρό)
  • Ένα μέτριο μπολ και δύο μικρά
  • Πυρίμαχο σκεύος μήκους 20 εκατοστών

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα πυρίμαχο σκεύος μήκους 20 εκατοστών (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο .
  3. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  4. Αφού κτυπηθούν καλά τα αυγά, προσθέτουμε μέσα στο μείγμα γάλα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μανιτάρια και πιπεριά. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο και προσθέτουμε πάνω ομοιόμορφα τη φέτα.
  6. Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα μας να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  7. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
  8. Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 4-6 κομμάτια.

 

X