Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με σάλτσα μπάρμπεκιου, λαχανοσαλάτα «Coleslaw» με μήλο και ξινόκρεμα, καλαμπόκι στο γκριλ

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τα χοιρινά παϊδάκια:

  • 2 συσκευασίες μαριναρισμένα χοιρινά παϊδάκια, του Χασάπη

 

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 1 φλιτζ. κέτσαπ ντομάτας, Kania
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, Κania 
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake

 

Λαχανοσαλάτα «Coleslaw» με μήλο και ξινόκρεμα:

  • 150γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 150γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200γρ. ξινόκρεμα
  • 2-3 κ.σ. ξίδι μήλου, Deluxe
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania

 

Καλαμπόκι στο γκρίλ:

  • 4 καλαμπόκια κομμένα σε δύο ή στα τρία κομμάτια

 

Για το άλειμμα:

  • Μαργαρίνη, Vita D’or
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τα χοιρινά παϊδάκια:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 C°.
  2. Στρώνουμε ένα ταψί με ασημόχαρτο και τοποθετούμε τα χοιρινά παϊδάκια σε λαδόχαρτο και ασημόχαρτο και τα κλείνουμε καλά.
  3. Τα ψήνουμε για 2 ώρες.
  4. Ενώ ψήνονται, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
  5. Αφού ψηθούν και μαλακώσουν, αφαιρούμε τα περιττά υγρά και τοποθετούμε τα παϊδάκια σε πιατέλα. Με ένα πινέλο, τα αλείφουμε με λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου.
  6. Σε ένα τηγάνι τουγκριλ τα ψήνουμε για 2′-3′  για να καραμελώσει η επιφάνειά τους.
  7. Με ένα πινέλο, τα ξανά αλείφουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και τα σερβίρουμε.

 

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά και αφήστε να σιγοβράσουν για 15’ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Λαχανοσαλάτα «Coleslaw» με μήλο και ξινόκρεμα:

  1. Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά και το μήλο σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, ξίδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.

 

Καλαμπόκι στο γκρίλ:

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια, αφαιρώντας το φύλλο και τις ίνες.
  2. Τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα (10’ περίπου).
  3. Τέλος, τα αλείφουμε με μαργαρίνη και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και μπαχαρικά.
X