Χριστουγεννιάτικα στολίδια από μπισκότο

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

40

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Μια όμορφη και οικονομική ιδέα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η ζύμη δεν φουσκώνει έτσι τα μπισκότα δε χάνουν το σχήμα τους.

Για το μπισκότο 

  • 250γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακό, Milbona
  • 250γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 75γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. γάλα, Milbona
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Χρυσός Μύλος
  • 2 κ.γ. κακάο, κοσκινισμένο, Belbake
  • 1 κ.γ. κανέλα, Kania
  • ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη, Kania
  • 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για το γλάσο

  • 200γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
  • Χυμό από ½ λεμόνι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το κακάο σε ένα μπολ. Προσθέστε μέσα την κανέλα, το ξύσμα πορτοκάλι και το αλάτι.
  2. Σε μίξερ με το εξάρτημα μίξερ (Κ) κτυπήστε το μαλακό βούτυρο με την καστανή και λευκή ζάχαρη.
  3. Αφού κτυπηθεί καλά, προσθέστε το γάλα, το αβγό και κτυπήστε ξανά μέχρι να αφρατέψει.
  4. Ακολούθως, χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέστε σιγά-σιγά, το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκάλι και το αλάτι.
  5. Αφού ενωθεί η ζύμη, τυλίξτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για ½ περίπου ώρα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
  6. Σε ένα πάγκο εργασίας τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και καλύψτε τη με ακόμη ένα κομμάτι λαδόκολλα. Αυτό θα σας αφήσει να ανοίξετε τη ζύμη με τον πλάστη χωρίς να κολλήσει.
  7. Με ένα πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
  8. Κόψτε τα μπισκότα με τα Χριστουγεννιάτικα κουπάτ.
  9. Τοποθετήστε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και με ένα καλαμάκι ανοίξτε μια μικρή τρύπα στην κορυφή.
  10. Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά.
  11. Αφήστε να κρυώσουν, περάστε την κλωστή από την τρύπα και γλασάρετε.

 

Για το γλάσο

  1. Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο, κολλώδες γλάσο.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι περιχύστε λίγο από το γλάσο επάνω στα μπισκότα.
  3. Περιμένετε να στεγνώσουν και κρεμάστε τα στο δέντρο.
X