Πράσινο κάρυ κοτόπουλο

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ λάδι, Vita d’or
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ πράσινη πάστα κάρι, Vitasia
  • 125γρ. νερό
  • 375γρ. γάλα ή κρέμα καρύδας, Vitasia
  • 500γρ. μηροί κοτόπουλο κομμένοι σε λωρίδες, Του Χασάπη
  • 100γρ πράσινα φασόλια, κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών, Green Grocers
  • 1 κ.σ σάλτσα ψαριού
  • 1 κ.σ χυμό λάιμ
  • 1 κ.γ τριμμένο ξύσμα λάιμ
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • φρέσκα ​​φύλλα κόλιανδρο

 

Πράσινη πάστα κάρι

  • 1 κ.σ κόλιαντρο
  • 2 κ.γ σπόρους κύμινου
  • 1 κ.γ πιπέρι μαύρο
  • 2 κ.γ. πάστα γαρίδας
  • 8 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 5 κόκκινα κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 5εκ. φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • 6 φύλλα καφίρ
  • 3 λεμονόχορτα
  • 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ λάδι

 

Συνοδευτικό ρύζι γιασεμί

  • 1φλιτζ. ρύζι γιασεμιού, Golden Sun
  • 1 1/3 φλιτζ. νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γοκ βάζουμε 1 κ.σ λάδι και αφού κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη πάστα του πράσινου κάρι για ένα λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το νερό και βράζουμε για 3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα φασολάκια και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  4. Τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, το χυμό λάιμ, το ξύσμα και τη ζάχαρη.
  5. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με το συνοδευτικό ρύζι

Συνοδευτικό ρύζι γιασεμί

  1. Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο και βγει το νερό καθαρό.
  2. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι επάνω σε μια λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1 1/3 φλιτζάνια νερό και το αλάτι.
  4. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
  5. Αφήστε για 9-10 λεπτά μισό-σκεπασμένο. Μην ανακατέψετε το ρύζι.
  6. Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
  7. Πριν σερβίρετε σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και να φύγει ο ατμός.
X