Υλικά για ένα στρογγυλό κέικ 16 εκατοστών

 

Για τη βάση

  • 400γρ.μελομακάρονα, Deluxe
  • 1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (corn flour)

 

Για το μείγμα

  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό, ΓΑΛΠΟ
  • 400γρ.(2 συσκευασίες) κρεμώδες τυρί, Goldessa
  • 100γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (corn flour)
  • ξύσμα και χυμό από ½ κλημεντίνη (γλυκό μανταρίνι)

 

Για τη διακόσμηση

  • 140γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι, Maribel
  • χυμό από ½ κλημεντίνη
  • καρύδια ανάλατα, χοντροκομμένα

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Στρώστε με λαδόχαρτο τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ 16 εκατοστών με αποσπώμενη βάση. Τυλίξτε την εξωτερική βάση της φόρμας με ασημόχαρτο. Το κέικ θα ψηθεί σε μπεν μαρί, έτσι θα αποτρέψετε το νερό από το να μπει μέσα στη φόρμα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, τοποθετήστε τα μελομακάρονα μαζί με 1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (corn flour) μέχρι να αλεστούν καλά. Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στη στρογγυλή φόρμα και πιέστε με ένα κουτάλι έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα.
  3. Παράλληλα, σε ένα μπολ κτυπήστε με το σύρμα το κρεμώδες τυρί, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και τον χυμό από την κλημεντίνη.
  4. Απλώστε το μείγμα με το τυρί πάνω από το μπισκότο και απλώστε ομοιόμορφα.
  5. Τοποθετείστε το ταψάκι μέσα σε μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε ζεστό νερό που να σκεπάζει μέχρι κάτω από τη μέση το ταψάκι με το μείγμα (μπεν μαρί).
  6. Ψήνετε το γλυκό σας στον προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μια ώρα και 15 λεπτά. Αφού ψηθεί, απομακρύνετέ το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον για μια ώρα.
  7. Αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα και τοποθετήστε το σε πιάτο.
  8. Όταν κρυώσει, απλώστε από πάνω τη μαρμελάδα ανακατεμένη με τον χυμό κλημεντίνης. Γαρνίρετε γύρω γύρω με χοντροκομμένα καρύδια.
  9. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό και ζεστό μαχαίρι για να κόψετε το κέικ σε μερίδες.
X