Cup cakes λεμόνι με παπαρουνόσπορο και επικάλυψη βουτυρόκρεμας με κρεμώδες τυρί

Υλικά για τη βάση των cupcakes

  • 155γρ βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 230γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 140γρ αυγά
  • 150γρ γάλα, Milbona 
  • 40γρ λεμονάδα
  • 3γρ ξύσμα λεμόνι
  • 7γρ baking powder, Belbake
  • 2γρ βανίλια, Belbake
  • 2γρ αλάτι, Κυπάρι                                   
  • 250γρ aλεύρι Φαρίνα ‘00΄, Χρυσός Μύλος
  • 25γρ παπαρουνόσπορο

 

Υλικά για το σιρόπι

  • 120γρ νερό
  • 200γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 1 τεμ. γαρίφαλο, Belbake
  • λίγες σταγόνες φρέσκο χυμό λεμόνι

 

Μέθοδος παρασκευής για τη βάση των cupcakes

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με τον αναδευτήρα, το βούτυρο (μαλακωμένο) και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να γίνει σαν την κρέμα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ τα υγρά υλικά με τα στερεά υλικά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τα φορμάκια με το μείγμα (50γρ).
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 18 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).
  6. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη.
  7. Μετά το ψήσιμο περιχύνουμε τα κέικ λεμόνι με το σιρόπι

 

Υλικά για τη βουτυρόκρεμα με κρεμώδες τυρί

  • 60γρ ζάχαρη άχνη, Belbake
  • 100γρ βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 200γρ κρεμώδες τυρί (creme cheese), Goldessa
  • 40γρ μαρμελάδα μύρτιλου, Maribel

 

Μέθοδος παρασκευής για τη βουτυρόκρεμα:

Χτυπάμε στο μίξερ με τον αναδευτήρα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη να φουσκώσει καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί (creme cheese) και τη μαρμελάδα από μύρτιλα.

 

TOP