Cup cakes λεμόνι με παπαρουνόσπορο και επικάλυψη βουτυρόκρεμας με κρεμώδες τυρί

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση των cupcakes
- 155γρ βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 230γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 140γρ αυγά
- 150γρ γάλα, Milbona
- 40γρ λεμονάδα
- 3γρ ξύσμα λεμόνι
- 7γρ baking powder, Belbake
- 2γρ βανίλια, Belbake
- 2γρ αλάτι, Κυπάρι
- 250γρ aλεύρι Φαρίνα ‘00΄, Χρυσός Μύλος
- 25γρ παπαρουνόσπορο
Για το σιρόπι
- 120γρ νερό
- 200γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 1 τεμ. γαρίφαλο, Belbake
- λίγες σταγόνες φρέσκο χυμό λεμόνι
Για τη βουτυρόκρεμα με κρεμώδες τυρί
- 60γρ ζάχαρη άχνη, Belbake
- 100γρ βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 200γρ κρεμώδες τυρί (creme cheese), Goldessa
- 40γρ μαρμελάδα μύρτιλου, Maribel
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη βάση των cupcakes
- Χτυπάμε στο μίξερ με τον αναδευτήρα, το βούτυρο (μαλακωμένο) και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να γίνει σαν την κρέμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ τα υγρά υλικά με τα στερεά υλικά.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τα φορμάκια με το μείγμα (50γρ).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 18 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).
- Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη.
- Μετά το ψήσιμο περιχύνουμε τα κέικ λεμόνι με το σιρόπι
Για τη βουτυρόκρεμα:
Χτυπάμε στο μίξερ με τον αναδευτήρα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη να φουσκώσει καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί (creme cheese) και τη μαρμελάδα από μύρτιλα.