Cupcakes «Νεκροταφείο»

4 μεγάλα muffins σοκολάτας (300γρ) , Confiserie Firenze

(Αλλιώς ετοιμάστε τα με την πιο κάτω συνταγή)

 

Υλικά για 8 μέτρια cupcakes

Για τη βάση

  • 115γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Χρυσός Μύλος
  • ½ κ.γ μαγειρική σόδα (ή 1 ½ κ.γ baking powder)
  • 25γρ. κακάο, Belbake
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
  • 125γρ ζάχαρη, Belbake
  • 75gγρ. μαλακό βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μέτριο αυγό (50γρ)
  • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι
  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι, Milbona

 

Για την επικάλυψη (frosting)

  • 60γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
  • 75γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 200γρ. κρεμώδες τυρί, Goldessa
  • 1 φακελάκι βανίλια, Belbake

 

Για τη διακόσμηση

  • 8 μπισκότα κακάο με γέμιση βανίλιας, ΝΕΟ
  • 8 χρωματιστά ζελεδάκια με ποντίκια Magic Mouse, Sweet Corner

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τα μάφιν

  1. Ετοιμάζουμε 8 φόρμες για μάφιν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμετο αλεύρι , κακάο, σόδα και κανέλα.
  3. Σε ένα μπολ κτυπάμε καλά το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε μέσα το αυγό, το ξύσμα πορτοκάλι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ενώνουμε το μείγμα από το αλεύρι μαζί με το υγρό μείγμα με το αυγό.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 φορμάκια (μέχρι τα 2/3 της φόρμας).
  6. Ψήνουμε στους 180οC για 20-22΄.  Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκαν, τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς τα ψήνουμε λίγο ακόμη.
  7. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε ακόμη 10΄ μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα σερβίρουμε απευθείας με τη θήκη τους ή τα ξεφορμάρουμε.

 

Για τη διακόσμηση

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι μοιράζουμε στα δύο τα μπισκότα με γέμιση βανίλιας ΝΕΟ.
  2. Αφαιρούμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ. Η κρέμα μπορεί να ανακατευτεί μέσα στο μείγμα της επικάλυψης.
  3. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα οκτώ μπισκότα.
  4. Τα μισά μπισκότα θα διακοσμηθούν σαν «χώμα» πάνω στα cupcakes ενώ τα άλλα μισά θα γίνουν οι «ταφόπλακες των cupcake.
  5. Για το «χώμα»: Σε ένα σακουλάκι τροφίμων τοποθετούμε τα μισά μπισκότα  και τα συνθλίβουμε σαν σκόνη.
  6. Στα υπόλοιπα 8 μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα λεπτό κορνέ γράφουμε το R.I.P. πάνω στα μπισκότα (βλέπε φωτογραφία).

 

Για την επικάλυψη(frosting)

  1. Χτυπήστε στο μίξερ με τον αναδευτήρα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη να φουσκώσει καλά και στη συνέχει προσθέστε το κρεμώδες τυρί. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε και τη γέμιση (κρέμα) από τα μπισκότα βανίλιας ΝΕΟ.
  2. Χρησιμοποιήστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να σχηματίσετε τα cupcakes.
  3. Κρατήστε λίγο μείγμα για να γράψετε το R.I.P πάνω στα μπισκότα.

 

Για τη συναρμολόγηση

  1. Πάνω στα cupcakes με την επικάλυψη καρφώνουμε την «ταφόπλακα» και τοποθετούμε μπροστά λίγο από το «χώμα».
  2. Τοποθετούμε πάνω ένα ζελεδάκι-ποντίκι (ή άλλα ζελεδάκια όπως σκουλήκια) και το πασπαλίζουμε ξανά με χώμα.
TOP