λεπτή μεταλλική σπάτουλα και σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
ένα φλυτζάνι
πέντε (5) φόρμες για μάφιν
Μέθοδος παρασκευής:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
Ετοιμάστε ένα ταψί με ένα φύλλο σιλικόνης (silpat).
Κοσκινίστε το αλεύρι, το κορν φλάουερ μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
Κτυπήστε το ασπράδι με ένα σύρμα ή με ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια μαρέγκα.
Με μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης), ενώστε τη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι, ζάχαρη, βανίλια και αλάτι.
Ακολούθως προσθέστε μέσα το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα πορτοκάλι και το νερό.
Ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να έχετε έναν χυλό.
Πάρτε ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα και απλώστε το επάνω στο φύλλο σιλικόνης. Σχηματίστε ένα κύκλο 10 εκατοστών. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε 5 κύκλους.
Ψήστε για 8 λεπτά μέχρι οι άκρες να πάρουν χρώμα.
Ακολούθως, αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο, τοποθετήστε ένα χαρτάκι με ευχή στο κέντρο, και με τη βοήθεια μιας λεπτής σπάτουλας, ανασηκώστε τα μπισκότα από το ταψί.
Με γρήγορες κινήσεις διπλώστε τα στη μέση. Ακουμπήστε το κάτω μέρος του μπισκότου στο χείλος του φλιτζανιού για να σχηματίσετε το μπισκότο (βλέπε φωτογραφία).
Τοποθετήστε τα μπισκότα μέσα σε φόρμες για μάφιν μέχρι να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί το σχήμα.
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
ΑποδοχήΠροστασία προσωπικών δεδομένων