Fortune Cookies

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

5
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 50γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 20γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
- 10γρ. κορν φλάουερ (άμυλο καλαμποκιού)
- ½ κ.γ. βανίλια
- πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- 1 ασπράδι αυγού (40γρ.)
- 1 κ.γ. βούτυρο λιωμένο ή λάδι, MILBONA
- ¼ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. (8γρ.) κρύο νερό
Εξοπλισμός:
- πέντε (5) χαρτάκια με ευχές
- ταψί με φύλλο σιλικόνης (silpat)
- λεπτή μεταλλική σπάτουλα και σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
- ένα φλυτζάνι
- πέντε (5) φόρμες για μάφιν
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
- Ετοιμάστε ένα ταψί με ένα φύλλο σιλικόνης (silpat).
- Κοσκινίστε το αλεύρι, το κορν φλάουερ μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
- Κτυπήστε το ασπράδι με ένα σύρμα ή με ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια μαρέγκα.
- Με μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης), ενώστε τη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι, ζάχαρη, βανίλια και αλάτι.
- Ακολούθως προσθέστε μέσα το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα πορτοκάλι και το νερό.
- Ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να έχετε έναν χυλό.
- Πάρτε ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα και απλώστε το επάνω στο φύλλο σιλικόνης. Σχηματίστε ένα κύκλο 10 εκατοστών. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε 5 κύκλους.
- Ψήστε για 8 λεπτά μέχρι οι άκρες να πάρουν χρώμα.
- Ακολούθως, αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο, τοποθετήστε ένα χαρτάκι με ευχή στο κέντρο, και με τη βοήθεια μιας λεπτής σπάτουλας, ανασηκώστε τα μπισκότα από το ταψί.
- Με γρήγορες κινήσεις διπλώστε τα στη μέση. Ακουμπήστε το κάτω μέρος του μπισκότου στο χείλος του φλιτζανιού για να σχηματίσετε το μπισκότο (βλέπε φωτογραφία).
- Τοποθετήστε τα μπισκότα μέσα σε φόρμες για μάφιν μέχρι να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί το σχήμα.