Φρέσκα λαζάνια με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια

15'

Χρόνος Παρασκευής

40'

Χρόνος Ψησίματος

2

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • ταψί 20 επί 20 εκατοστών
  • 1 συσκευασία (400γρ.) σάλτσα ντομάτας με κιμά ή χορτοφαγική, Combino
  • 200γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 200γρ. νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
  • 2 κ.γ. ρίγανη ξηρή, νώμα
  • ½ συσκευασία λαζάνια (250γρ.-12 φύλλα), Combino ή φρέσκα (βλέπε βασική συνταγή)
  • 125γρ. τριμμένη μοτσαρέλα Lovilio
  • 200γρ. φέτα σπασμένη με τα δάκτυλα, ΓΑΛΠΟ
  • Φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι) για το σερβίρισμα

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το νερό και τη ρίγανη. Η σάλτσα θα είναι αραιή, αλλά αυτό είναι απαραίτητο, μιας και τα ζυμαρικά θα τραβήξουν τα υγρά.
  2. Σε ένα μικρό ταψί απλώστε μια στρώση σάλτσα ντομάτας και από πάνω μια στρώση με λαζάνια. Θα χρειαστείτε να υπολογίσετε τα λαζάνια για 3 στρώσεις.
  3. Ακολούθως βάλτε μια στρώση σάλτσα μέχρι να πάει παντού και πασπαλίστε με τα τυριά. Κρατήστε αρκετή σάλτσα ντομάτας και τυρί για το τελείωμα. Απλώστε ξανά τα φύλλα λαζάνια.
  4. Επαναλάβετε τη διαδικασία ακόμη μια φορά.
  5. Σκεπάστε με τα τελευταία λαζάνια, καλύψτε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίστε με τυρί.
  6. Σκεπάστε το ταψί με λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 30 λεπτά στους 180°C, ξεσκεπάστε και συνεχίστε το ψήσιμο για 10 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  7. Βγάλτε τα λαζάνια από τον φούρνο και αφήστε τα για 10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
  8. Πασπαλίστε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε με σαλάτα.
X