Gelato al melone con crema di Limoncino

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Εύκολο και πεντανόστιμο τζελάτο από πεπόνι και limoncino, πασπαλισμένο με φυστίκι αιγίνης (χαλεπιανό).

  • 300γρ. κατεψυγμένο πεπόνι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 50ml γάλα πλήρες, Milbona
  • 50γρ. ζάχαρη, Belbake
  • 20ml Crema di Limoncino
  • 1 κ.γ (5γρ) κόμμι ξανθάνης (xanthan gum)
  • Ψιλοκομμένο φυστίκι αιγίνης (χαλεπιανό) για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Καθαρίστε και κόψτε το πεπόνι σε μικρούς κύβους. Τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
  2. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το limoncino, το κόμμι ξανθάνης, το παγωμένο πεπόνι και αλέστε μέχρι να έχετε μια γρανίτα.

Τοποθετήστε τη γρανίτα σε παγωμένο ποτήρι και γαρνίρετε με φυστίκι αιγίνης (χαλεπιανό).

X