Gelato alla fragola con crema di Limoncino
17 λεπτά
Χρόνος Παρασκευής
15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Εύκολο και πεντανόστιμο τζελάτο από φράουλες και limoncino, πασπαλισμένο με φιστίκι Αιγίνης (χαλεπιανό). Το δροσερό παγωτό σερβίρετε σαν πρόγευμα στη Σικελία μέσα σε φραντζολάκια Brioche, κομμένα στη μέση και ελαφρώς φρυγανισμένα.
- 50 ml. γάλα πλήρες, Milbona
- 50 γρ. ζάχαρη, Belbake
- 20 ml. Crema di Limoncino
- 1 κ.γ. (5 γρ.) κόμμι ξανθάνης (xanthan gum)
- 300 γρ. κατεψυγμένες φράουλες, Green Grocer’s
- Ψιλοκομμένο φιστίκι Aιγίνης (χαλεπιανό) για το σερβίρισμα
Εξοπλισμός:
- Κουταλάκι τσαγιού
- Ζυγαριά
- Μπλέντερ (επεξεργαστής τροφίμων)
- Μέτριο μπολ
- Μαρίζα ζαχαροπλαστικής
- Παγωμένα ποτήρια για το σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ζυγίστε σε ένα μέτριο μπολ το γάλα, τη ζάχαρη, τη crema di limoncino και το κόμμι ξανθάνης.
- Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ (επεξεργαστή τροφίμων) και αλέστε καλά.
- Ακολούθως, ρίξτε μέσα τις παγωμένες φράουλες και αλέστε μέχρι να έχετε μία γρανίτα.
- Χρησιμοποιώντας μία μαρίζα ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε τη γρανίτα σε παγωμένα ποτήρια και γαρνίρετε με φιστίκι Αιγίνης (χαλεπιανό).