Hot Dogs

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

10
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Φρέσκα ψωμάκια:
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, Χρυσός Μύλος
- 200 γρ. χλιαρό νερό
- 15 γρ. (μια συσκευασία) γάλα εβαπορέ, Milbona
- 7 γρ. (1 φακελάκι ή 2 κ.γ.) μαγιά, Belbake
- 30 γρ. (2 κ.σ.) βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 2 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Επιπλέον
- 1 ½ κ.σ. σουσάμι για το πασπάλισμα
- Nερό για το άλειμμα
Για τα λουκάνικα
- 10 λουκάνικα Φρανκφούρτης, ΑΓΡΟΙΚΙΑ
- 500 γρ. νερό
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
Συνοδευτικά υλικά
- Αγγουράκι τουρσί τριμμένο σε χοντρό τρίφτη, Freshona
- Καραμελωμένο κρεμμύδι (συνταγή #3) ή τραγανά κρεμμύδια, Mcennedy
- Κέτσαπ, Kania
- Μουστάρδα, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Φρέσκα ψωμάκια:
- Στη συνέχεια, ζυμώνουμε όλα τα υλικά του burger μαζί για 2 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα και για 3 στη γρήγορη.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ για μια ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
- Αφού ξεκουραστεί το ζυμάρι, ζυγίζουμε το κάθε ζυμάρι σε 110 γρ. και κάνουμε μπαλίτσα.
- Τοποθετούμε τα ψωμάκια πάνω σε ταψί με λαδόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμη μία ώρα ή μέχρι να φουσκώσουν.
- Μέχρι να φουσκώσουν, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Επιπλέον, τοποθετούμε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό μέσα στον φούρνο για να δημιουργήσουμε υγρασία.
- Αφού φουσκώσουν τα ψωμάκια, αλείβουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά με υγρασία.
Για τα λουκάνικα
- Βράζουμε το νερό σε ένα τηγάνι και τοποθετούμε μέσα 1 κ.σ. βούτυρο και τα λουκάνικα.
- Κλείνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε μέσα μέχρι να σερβίρουμε.
Για τη συναρμολόγηση
- Όταν έχετε τα ψωμιά κόψτε τα κάθετα από πάνω προς τα κάτω και όχι από το πλάι.
- Τοποθετήστε μέσα το ζεστό λουκάνικο και από πάνω γαρνίρετε με το αγγουράκι τουρσί, το καραμελωμένο κρεμμύδι την κέτσαπ και τη μουστάρδα.