Hot Dogs

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

10

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Φρέσκα ψωμάκια:

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, Χρυσός Μύλος
  • 200 γρ. χλιαρό νερό
  • 15 γρ. (μια συσκευασία) γάλα εβαπορέ, Milbona
  • 7 γρ. (1 φακελάκι ή 2 κ.γ.) μαγιά, Belbake
  • 30 γρ. (2 κ.σ.) βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 2 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

Επιπλέον

  • 1 ½ κ.σ. σουσάμι για το πασπάλισμα
  • Nερό για το άλειμμα

Για τα λουκάνικα

  • 10 λουκάνικα Φρανκφούρτης, ΑΓΡΟΙΚΙΑ
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona

 

Συνοδευτικά υλικά

  • Αγγουράκι τουρσί τριμμένο σε χοντρό τρίφτη, Freshona
  • Καραμελωμένο κρεμμύδι (συνταγή #3) ή τραγανά κρεμμύδια, Mcennedy
  • Κέτσαπ, Kania
  • Μουστάρδα, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Φρέσκα ψωμάκια:

  1. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε όλα τα υλικά του burger μαζί για 2 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα και για 3 στη γρήγορη.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ για μια ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
  3. Αφού ξεκουραστεί το ζυμάρι, ζυγίζουμε το κάθε ζυμάρι σε 110 γρ. και κάνουμε μπαλίτσα.
  4. Τοποθετούμε τα ψωμάκια πάνω σε ταψί με λαδόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστούν για ακόμη μία ώρα ή μέχρι να φουσκώσουν.
  5. Μέχρι να φουσκώσουν, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Επιπλέον, τοποθετούμε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό μέσα στον φούρνο για να δημιουργήσουμε υγρασία.
  6. Αφού φουσκώσουν τα ψωμάκια, αλείβουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά με υγρασία.

Για τα λουκάνικα

  1. Βράζουμε το νερό σε ένα τηγάνι και τοποθετούμε μέσα 1 κ.σ. βούτυρο και τα λουκάνικα.
  2. Κλείνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε μέσα μέχρι να σερβίρουμε.

 

Για τη συναρμολόγηση

  1. Όταν έχετε τα ψωμιά κόψτε τα κάθετα από πάνω προς τα κάτω και όχι από το πλάι.
  2. Τοποθετήστε μέσα το ζεστό λουκάνικο και από πάνω γαρνίρετε με το αγγουράκι τουρσί, το καραμελωμένο κρεμμύδι την κέτσαπ και τη μουστάρδα.
X