Insalata Di Arance (Σικελία)

Μια ιδιαίτερη σαλάτα με δροσερά πορτοκάλια και αλμυρές ελιές.

Συνοδεύει βραστά κρέατα ή ρόστo (κοτόπουλο, χοιρινό) αλλά μπορείτε να

εμπλουτίσετε την σαλάτα προσθέτοντάς τα και μέσα.

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 πορτοκάλια
  • 1 φινόκιο (μαραθόριζα) με πρασινάδα (φύλλα)
  • 50 γρ. ψητές μαύρες ελιές καλαμάτας, ΕΥ

 

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο, ΕΥ
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένη πρασινάδα από τη ρίζα του φινόκιο
  • ½  κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania

 

Προαιρετικά

  • Βραστό κοτόπουλο σε φέτες, Dulano

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα τηγάνι τοποθετήστε τις ελιές και ψήστε τις σε ψηλή φωτιά μέχρι να τσουρουφλιστούν ελαφρώς. Αφήστε τις να κρυώσουν.
  2. Ακολούθως, αφαιρέστε τη φλούδα από το πορτοκάλι και κόψτε το σε ροδέλες. Προαιρετικά κόψτε τις ροδέλες στη μέση. Τοποθετήστε τις όμορφα σε μια πιατέλα. Αν θα χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο τοποθετήστε εναλλάξ τις φέτες κοτόπουλο με το πορτοκάλι.
  3. Ετοιμάστε το ντρέσινγκ: Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί και ανακατέψτε.
  4. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και τις ελιές.
TOP