Kufta

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Η συνταγή του Kufta έχει σαν βάση τα υλικά του βοδινού ταρτάρ με πλιγούρι

 “Chikufta”,  “Չ ի   ք յ ո ւ ֆ թ ա. Η παραδοσιακή συνταγή του ταρτάρ “Chikufta” σερβίρεται ωμό αλλά το Kufta σερβίρεται ψημένο.

 

  • 60γρ. πλιγούρι, TERRANEA
  • 240γρ. χλιαρό νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. λιωμένη πιπεριά Φλωρίνης, ΕΥ
  • ½ κ.σ. ντοματόπαστα, Kania
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. allspice (ή κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλο)
  • 450γρ. βοδινό κιμά, Του Χασάπη
  • 1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Φυτικό λάδι για ψήσιμο, Vita dor

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε το πλιγούρι και το χλιαρό νερό. Αφήστε να μουσκέψει για 15 λεπτά.
  2. Παράλληλα μαρινάρετε το κρέας: προσθέστε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, την πιπεριά, την ντοματόπαστα, το αλάτι, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το all spice και τον κιμά. Ανακατέψτε καλά.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το μουσκεμένο πλιγούρι στον κιμά, αφού το έχετε στραγγίξει καλά με τα χέρια σας. Ανακατέψτε ξανά.
  4. Πλάστε σε κεφτέδες (30 γραμμάρια) και τοποθετήστε στο ψυγείο επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο για να σφίξουν.
  5. Αφού σφίξουν οι κεφτέδες, διαπεράστε τις μπαλίτσες σε ξυλάκι για σουβλάκια. Πιέστε γύρω-γύρω για να πάρουν το επίμηκες σχήμα τωνKofta και αλείψτε με ελάχιστο λάδι.
  6. Λαδώστε την καυτή σχάρα και ψήστε πάνω ταKofta για 10-12 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν καλά παντού.
X