Kufta

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Η συνταγή του “Kufta” έχει σαν βάση τα υλικά του βοδινού ταρτάρ με πλιγούρι
“Chikufta”, “Չ ի ք յ ո ւ ֆ թ ա”. Η παραδοσιακή συνταγή του ταρτάρ “Chikufta” σερβίρεται ωμό αλλά το Kufta σερβίρεται ψημένο.
- 60γρ. πλιγούρι, TERRANEA
- 240γρ. χλιαρό νερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. λιωμένη πιπεριά Φλωρίνης, ΕΥ
- ½ κ.σ. ντοματόπαστα, Kania
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. allspice (ή κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλο)
- 450γρ. βοδινό κιμά, Του Χασάπη
- 1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Φυτικό λάδι για ψήσιμο, Vita d’or
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε το πλιγούρι και το χλιαρό νερό. Αφήστε να μουσκέψει για 15 λεπτά.
- Παράλληλα μαρινάρετε το κρέας: προσθέστε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, την πιπεριά, την ντοματόπαστα, το αλάτι, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το all spice και τον κιμά. Ανακατέψτε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέστε το μουσκεμένο πλιγούρι στον κιμά, αφού το έχετε στραγγίξει καλά με τα χέρια σας. Ανακατέψτε ξανά.
- Πλάστε σε κεφτέδες (30 γραμμάρια) και τοποθετήστε στο ψυγείο επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο για να σφίξουν.
- Αφού σφίξουν οι κεφτέδες, διαπεράστε τις μπαλίτσες σε ξυλάκι για σουβλάκια. Πιέστε γύρω-γύρω για να πάρουν το επίμηκες σχήμα τωνKofta και αλείψτε με ελάχιστο λάδι.
- Λαδώστε την καυτή σχάρα και ψήστε πάνω ταKofta για 10-12 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν καλά παντού.