Pad Thai

25'
Χρόνος Παρασκευής

10'
Χρόνος Ψησίματος

2
Μερίδες

*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. noodles ρυζιού, Vitasia
- 3 κ.σ λάδι φυτικό, Vita d’or
- 250γρ. μέτριες γαρίδες, αποφλοιωμένες, Ocean Sea
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο τσίλι
- 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (λευκό μέρος)
- 150γρ. τόφου, κομμένο σε μέτριους κύβους
- 2 κ.σ. σάλτσα ψαριού
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
Για σερβίρισμα:
- Φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος)
- Φύλλα κόλιανδρο
- 100γρ. φύτρες φασολιών
- 50γρ. καβουρδισμένα φιστίκια, Alesto
- Μοσχολέμονο (lime) κομμένο σε μοίρες
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού: σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε χλιαρό νερό και τοποθετούμε τα noodles ρυζιού για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στο μπολ μαζί με 1 κ.σ. λάδι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Ετοιμάζουμε τα υλικά της συνταγής σε μικρά ή μέτρια μπολάκια:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες (αν χρειάζεται) και τις χοντροκόβουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα μέτριο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το τσίλι και τo φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό μέρος). Τα ανακατεύουμε σε ένα μέτριο μπολ.
- Σε ένα άλλο μέτριο μπολ τοποθετούμε το χοντροκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος) που θα μπει σαν γαρνιτούρα. Στο ίδιο μπολ μπορούμε να βάλουμε και τα φύλλα κόλιανδρου.
- Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετούμε τις φύτρες φασολιών και σε ένα μικρό μπολ τα 50γρ. φιστίκια.
- Κόβουμε σε μοίρες τα limes και το τόφου σε μέτριους κύβους.
- Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε ένα μικρό μπολ μαζί με τη σάλτσα σόγιας, ψαριού, τον χυμό από λάιμ, την καστανή ζάχαρη.
- Τέλος βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και κτυπάμε το μείγμα με ένα πιρούνι.
- Αφού ετοιμάσαμε τα υλικά προχωρούμε στην εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και αφού κάψει προσθέτουμε μέσα το μείγμα με το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθεί το αυγό (σαν scrambled eggs).
- Αφαιρούμε το ψημένο αυγό σε ένα μπολάκι.
- Στο ίδιο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και αφού κάψει σοτάρουμε το τσίλι, το σκόρδο και το κρεμμυδάκι (λευκό μέρος).
- Όταν βγάλουν τα αρώματά τους βάζουμε μέσα και τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζουμε το τόφου. Ψήνουμε για ακόμη ένα λεπτό, ανακατεύοντας προσεκτικά (να μην λιώσει το τόφου).
- Ακολούθως προσθέτουμε τα noodles, ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας προσεκτικά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα (σάλτσα σόγιας και ψαριού, χυμό από λάιμ, καστανή ζάχαρη).
- Τέλος, αφαιρούμε το τηγάνι από την εστία. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλισμένα με φύτρες φασολιών, φιστίκια, φύλλα κόλιανδρο και το φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος).
- Στο πλάι τοποθετούμε το lime.