Pad Thai

25'

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

2

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. noodles ρυζιού, Vitasia
  • 3 κ.σ λάδι φυτικό, Vita dor
  • 250γρ. μέτριες γαρίδες, αποφλοιωμένες, Ocean Sea
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο τσίλι
  • 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (λευκό μέρος)
  • 150γρ. τόφου, κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 2 κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 2 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake

 

Για σερβίρισμα:

  • Φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος)
  • Φύλλα κόλιανδρο
  • 100γρ. φύτρες φασολιών
  • 50γρ. καβουρδισμένα φιστίκια, Alesto
  • Μοσχολέμονο (lime) κομμένο σε μοίρες

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού: σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε χλιαρό νερό και τοποθετούμε τα noodles ρυζιού για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στο μπολ μαζί με 1 κ.σ. λάδι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Ετοιμάζουμε τα υλικά της συνταγής σε μικρά ή μέτρια μπολάκια:
  3. Καθαρίζουμε τις γαρίδες (αν χρειάζεται) και τις χοντροκόβουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα μέτριο μπολ.
  4. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το τσίλι και τo φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό μέρος). Τα ανακατεύουμε σε ένα μέτριο μπολ.
  5. Σε ένα άλλο μέτριο μπολ τοποθετούμε το χοντροκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος) που θα μπει σαν γαρνιτούρα. Στο ίδιο μπολ μπορούμε να βάλουμε και τα φύλλα κόλιανδρου.
  6. Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετούμε τις φύτρες φασολιών και σε ένα μικρό μπολ τα 50γρ. φιστίκια.
  7. Κόβουμε σε μοίρες τα limes και το τόφου σε μέτριους κύβους.
  8. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε ένα μικρό μπολ μαζί με τη σάλτσα σόγιας, ψαριού, τον χυμό από λάιμ, την καστανή ζάχαρη.
  9. Τέλος βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και κτυπάμε το μείγμα με ένα πιρούνι.
  10. Αφού ετοιμάσαμε τα υλικά προχωρούμε στην εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και αφού κάψει προσθέτουμε μέσα το μείγμα με το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθεί το αυγό (σαν scrambled eggs).
  11. Αφαιρούμε το ψημένο αυγό σε ένα μπολάκι.
  12. Στο ίδιο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και αφού κάψει σοτάρουμε το τσίλι, το σκόρδο και το κρεμμυδάκι (λευκό μέρος).
  13. Όταν βγάλουν τα αρώματά τους βάζουμε μέσα και τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  14. Στη συνέχεια βάζουμε το τόφου. Ψήνουμε για ακόμη ένα λεπτό, ανακατεύοντας προσεκτικά (να μην λιώσει το τόφου).
  15. Ακολούθως προσθέτουμε τα noodles, ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας προσεκτικά.
  16. Προσθέτουμε τη σάλτσα (σάλτσα σόγιας και ψαριού, χυμό από λάιμ, καστανή ζάχαρη).
  17. Τέλος, αφαιρούμε το τηγάνι από την εστία. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
  18. Σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλισμένα με φύτρες φασολιών, φιστίκια, φύλλα κόλιανδρο και το φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος).
  19. Στο πλάι τοποθετούμε το lime.
X