Pad Thai

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ noodles ρυζιού, Vitasia
  • 200γρ μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες, Ocean Sea
  • 3 κ.σ λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι
  • 150γρ χοιρινό κρέας, κομμένο σε λεπτές λωρίδες, Του Χασάπη
  • 2 κ.σ σάλτσα ψαριού
  • 2 κ.σ χυμό λάιμ
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 100γρ. φύτρες φασολιών
  • 40γρ. φιστίκια καβουρδισμένα, Alesto
  • φύλλα κόλιανδρο

Για σερβίρισμα: τηγανητό φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό μέρος) και ανάλατα καβουρδισμένα φιστίκια

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάζουμε τα noodles ρυζιού: σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε χλιαρός νερό και τοποθετούμε τα noodles ρυζιού για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στο μπολ μαζί με 1 κ.σ λάδι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες (αν χρειάζεται) και τις χοντροκόβουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  3. Ετοιμάζουμε τα υλικά της συνταγής σε μικρά ή μέτρια μπολάκια: Ψιλοκόβουμε το σκόρδο μαζί με το τσίλι και τα ανακατεύουμε σε ένα μέτριο μπολ μαζί με το χοιρινό που κόψαμε σε λωρίδες.
  4. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το χοντροκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος) και σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το τηγανητό φρέσκο κρεμμύδι που θα σερβιριστεί σαν συνοδευτικό. Για το τηγανιτό κρεμμύδι απλά το σοτάρουμε μαζί με αλάτι σε 1 κ.σ φυτικό λάδι και αφήνουμε να ροδίσει ελαφρά.
  5. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε ένα μέτριο μπολ μαζί με τη σάλτσα ψαριού, τον χυμό από λάιμ, την καστανή ζάχαρη και τα αυγά. Κτυπάμε ελαφρά το μείγμα.
  6. Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετούμε τις φύτρες φασολιών και σε ένα μικρό τα 40γρ. φιστίκια.
  7. Αφού ετοιμάσαμε τα υλικά προχωρούμε στην εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γοκ βάζουμε 1 κ.σ λάδι και αφού κάψει, σοτάρουμε το τσίλι το σκόρδο και το χοιρινό.
  8. Όταν πάρει το χοιρινό χρώμα βάζουμε μέσα και τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  9. Στη συνέχεια βάζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος) και τα noodles. Ψήνουμε για ακόμη ένα λεπτό, ανακατεύοντας καλά.
  10. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθεί το αυγό.
  11. Σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλισμένα με φύτρες φασολιών, φιστίκια και φύλλα κόλιανδρο.
  12. Στο πλάι τοποθετούμε επιπλέον φιστίκια και τηγανιτό κρεμμύδι.
X